«Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Μπράντχαρντ

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένουν τα επιπλέον δημοσιονομικά στοιχεία που ζήτησε το Eurogroup από τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε να μεταβούν στην Αθήνα «σύντομα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ.

«Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η  Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες». Ερωτηθείσα για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», είπε. Η εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα βρίσκονται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τέλος, δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για διορισμούς από την κυβέρνηση.

Κομισιόν: Πρώτα διευκρινίσεις για το Ασφαλιστικό και μετά το κουαρτέτο στην Αθήνα