Τι ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μετά τη Σύνοδο για το Μεταναστευτικό στην Ολλανδία-Ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες προτείνουν οι FT

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία αποκάλυψε ο Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκάλυψε ότι “ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα”.

“Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι “είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό”. 

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γιάννης Μουζάλας τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

Ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες προτείνουν οι F.T.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα των Financial Times προτείνει στην Ελλάδα μια “λύση – πακέτο”. 

Η λύση που προκρίνει η βρετανική εφημερίδα περιλαμβάνει το σφράγισμα των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, με τη βοήθεια της Ε.Ε., για να ανακόψει τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη και σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνούσε σε μία αποφασιστική διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά και σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση.

Όσο για τους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά υπό τη διαχείριση της Ε.Ε., με σκοπό να επιστρέψουν στον τόπο προέλευσής τους. 
 

Η εφημερίδα αναγνωρίζει πως στο πρώτο άκουσμα, “παγώνει” κανείς απέναντι στην ιδέα “αποθήκευσης” των προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά το χρέος θα μπορούσε πράγματι να είναι το “κλειδί” στο πρόβλημα.