Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε σήμερα (Τετάρτη 27.1.2016) στο Ευρωκοινοβούλιο για να παραστεί στη νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας (MonitoringGroup) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, καθώς και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Oκ. Κατρούγκαλος τόνισε την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο γιατί τα μνημόνια επέφεραν την έξοδο από αυτό.

Στη συνάντηση βρέθηκαν και ο επικεφαλής της Επιτροπής Απασχόλησης Thomas Haendel, ο Αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία μάλιστα έκανε και παρέμβαση.

Εδώ το βίντεο με κομμάτι της ομιλίας του υπουργού, δήλωση Κατρούγκαλου, παρέμβαση Κούνεβα και πλάνα από τη συνεδρίαση: 

Εδώ φωτογραφίες https://www.flickr.com/photos/131481887@N02/sets/72157663876825361

Η Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και συνεχώς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κάτι που είναι πάγια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Αλλά εφόσον κριθεί αναγκαίο η Ομάδα Εργασίας θα επισκεφθεί την Αθήνα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.