—ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ (ΜΟΝΟ) ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ!! — (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ  ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (03 ΦΕΒ. 2016). ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ. Ο ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟΣ (ΜΕ ΒΟΥΛΕΚΕΡΙ) ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΠΛΗΚΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΔΙΑΨΕΥΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ(21 ΜΕ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ) Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΗΤΑΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΑΡΧ. ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΑΙ ΣΥΣΤΜΑΤΙΚΑ  ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ.  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΥΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΥ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ.   Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ(2015) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ  ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ  ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΤΗΣ(ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ( 29ης Ιουνίου1850).  

Ακολουθεί το δελτίο Τυπου της ΔΙΣ που εξεδόθει σήμερα (03 02 2016)

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στην πρώτη  Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

     

           Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

           Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

         

           Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ενημέρωσε πλήρως την Ιερά Σύνοδο για τη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γενεύη, στην οποία εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

             Ακολούθησε ευρύτατη συζήτηση για το θέμα αυτό και για την μέλλουσα να συγκληθή Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

            Ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του. Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται, ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.

              Η Δ.Ι.Σ. έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.

              Κατόπιν αποφάσισε να αποσταλεί συγχαρητήριο Γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβο περί αναγνωρίσεως αυτού από την Εκκλησία της Ελλάδος ως κανονικού Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας.

              Τέλος η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

εδώ η το δημοσίευμα στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ