Απευθυνόμενος σε Ιταλίδα οπαδό του Τσίπρα 

Παρέμβαση μετά την ομιλία Ιταλίδας ευρωβουλευτού  έκανε ο Ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Eleonora Forenza  ζητούσε από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει ΜΚΟ με 3 δισ. Ευρώ για να ενισχυθούν το “έργο” σχετικά με τους πρόσφυγες έτσι ο Στρατηγός Επιτήδειος πήρε τον λόγο για να εξηγήσει τον βρώμικο ρόλο που εκτελούν μέλη αυτών των οργανώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Forenza έχει εκλεγεί με τον σχηματισμό “Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”.

Ακολουθεί η παρέμβαση καθώς και η απάντηση:

Γ. Επιτήδειος: Κυρία Πρόεδρε, όμως η ερώτηση μου δεν είναι για τον κύριο Maragall, είναι για την προηγούμενη ομιλήτρια, την κυρία Forenza, η οποία είπε ότι πρέπει να δίνουμε τα τρία δισεκατομμύρια στις ΜΚΟ. Γνωρίζει ότι οι ΜΚΟ εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες; Πρόσφατα στην Ελλάδα συνελήφθησαν μέλη των ΜΚΟ, τα οποία ήταν μέλη κυκλώματος προωθήσεως παρανόμων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλει να δώσουμε τα χρήματα; Αυτές τις ενέργειες θέλει να επιβραβεύσουμε;

E. Forenza: Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το ολοκαύτωμα χιλιάδων γυναικών και ανδρών. Νομίζω ότι εμείς σαν ΕΕ και κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουμε μέχρι τέλους την πολιτική ευθύνη. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σε βάρος της Ελλάδας η οποία είναι ουσιαστικά αναγκασμένη να καταγράφει τους μετανάστες και αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο απολίτιστης συμπεριφοράς στην οποία η Ευρώπη ολισθαίνει γρήγορα.