Με δηλώσεις στον ρ/σ “Πρακτορείο”, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την άποψη πως διαπραγματευτική τακτική της Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό, αποτελεί η συνεχιζόμενη αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εκτίμησε μάλιστα ότι η Άγκυρα θα διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία ώρα και θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μέσα στις επόμενες ημέρες.

“Δραματοποιούν την κατάσταση προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις” επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

^Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει τη δική της ατζέντα και θα πρέπει να την προωθήσει και είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι με αδιέξοδα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει την Παρασκευή είπε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και παραγωγής ανούσιων εντυπωσιασμών από την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στο χειρισμό της οικονομίας και του προσφυγικού ζητήματος.