Προκλητικός ο Σλοβάκος πρωθυπουργός: Ένα hotspot στην Ε.Ε, η Ελλάδα

Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα στον οποίον επιρρίπτει όλη την ευθύνη για την προσφυγική κρίση. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προκλητικές του δηλώσεις είναι γνωστές εδώ και καιρό καθώς έχει καλέσει σε αποκλεισμό της Ελλάδα από την ζώνη Σένγκεν ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες για να αποφευχθεί η είσοδος μεταναστών και προσφύγων. Κατέληξε δε στο λόγο του πως έφτασε πιθανόν η ώρα η Ελλάδα να θυσιαστεί για την Ευρώπη.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη», αναφέρει πάντως το ελληνικό ΥΠΕΞ

Πηγή