Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει εκ νέου ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Ψυχάρης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι είχε ζητήσει επανειλημμένα αλλαγές προσώπων σε διευθυντικές και άλλες θέσεις στον ΔΟΛ, στην εφημερίδα «Τα Νέα», αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Όλη η δημοσιογραφική “πιάτσα” γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Mega με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία. Ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Ψυχάρης.

Προσθέτει δε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega, καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

«Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Ψυχάρης.

Κυβέρνηση: «Ο κατήφορος συνεχίζεται»

Απαντώντας, χωρίς να κάνει ευθεία αναφορά στο άρθρο του κ. Ψυχάρη, η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για συνεχιζόμενο κατήφορο.

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», σημείωσε.

naftemporiki.gr