Αγριεύει η κόντρα μεταξύ του Επιχειρηματία και ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης! “Δέσμιος” του Κώστα Βαξεβάνη  και εγκλωβισμένος σε παγίδα  μοιάζει ο αν.Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπγγελόπουλος. 

Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων – ανακοινώσεων μεταξύ του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στον απόηχο των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη η οποία κατέθεσε αναφορά σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για ευθεία παρέμβαση στο έργο της με το μορφή απειλής σε ότι αφορά την υπόθεση Βγενόπουλου.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι “ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων” ενώ παράλληλα κάνει λόγο για “τερατώδη ψέματα” τα οποία όπως υπογραμμίζει “διαψεύδονται από τα πραγματικά γεγονότα”.

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση – ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

“Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων, συνεπώς η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω ανακοινώσεων και υποστήριξης των φιλικών του μέσων μαζικής ενημέρωσης τον οδηγεί σε λάθη και αντιφάσεις και σίγουρα δεν τον βοηθά εν όψει της ποινικής διερεύνησης που θα επακολουθήσει.

Έτσι, μαζί με όλον τον φιλικό του Τύπο εμφανίζεται να υιοθετεί τις αιτιάσεις των “Κυπριακών αρχών” ότι στις 22-2-2016 εμφανίσθηκα ενώπιον της 10ης Ανακρίτριας κας. Μ. Ευαγγέλου και ζήτησα αναβολή για προγραμματισμένη κατάθεση επικαλούμενος δήθεν την Διάταξη της κας Τσατάνη η οποία όμως μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εκδοθεί, άρα την εγνώριζα εκ των προτέρων!

Τα τερατώδη αυτά ψέματα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα διαψεύδονται από τα πραγματικά γεγονότα:

1. Η κατάθεσή μου ενώπιον της 10ης Ανακρίτριας αφορά δήθεν χρηματιστηριακές παραβάσεις ως προς την ακρίβεια ενημερωτικών δελτίων οι οποίες δεν είναι καν ποινικά αδικήματα κατά το Ελληνικό δίκαιο και δεν έχουν καμία σχέση με τις υποθέσεις που εξέτασε η κα. Τσατάνη, συνεπώς δεν έχει καμία λογική η επίκληση της Διάταξής της ως λόγος αναβολής και προφανώς είναι ψευδές ότι έγινε.

2. Ο λόγος αναβολής, που επικαλέσθηκα, ήταν η αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που απεφάσισε, κατά τη γνώμη μου λανθασμένα, να δοθεί η σχετική δικαστική συνδρομή στις Κυπριακές Αρχές, την ίδια περίοδο που συμπτωματικά ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε παρανόμως και αναρμοδίως δημόσιες δηλώσεις περί “επιτάχυνσης” της δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου!

3. Μία απλή ερώτηση, μέσω των θεσμικών οργάνων, προς την 10η Ανακρίτρια και τη γραμματέα της από τον κ. Παπαγγελόπουλο θα αρκούσε όχι μόνον για να μην χρησιμοποιήσει αυτήν την λάσπη εναντίον μου αλλά κυρίως για να προστατεύσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης έναντι του Κυπρίου ομολόγου του.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάποια στιγμή πρέπει να δικαιολογήσει την στενή του συνεργασία με τους Κυπρίους και τις επεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, την ίδια στιγμή που η Κυπριακή ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της “φίλης” Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. Ευρώ!”.