Τα Σκόπια διατηρούν τη σκληρή και απάνθρωπη στάση στα σύνορά τους, απέναντι στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η γερμανική εφημερίδα Βild, αποκάλυψε video στο οποίο σκοπιανοί συνοριοφύλακες κακοποιούν μετανάσταση στη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα. Σήμερα, όπως αποκαλύπτουν πληροφορίες του Militaire.gr οι αρχές του κρατιδίου δεν επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από τις πόλεις DAMASK (ΙΡΑΝ), ΚΙRKUK (ΙΡΑΚ), LATAKIA-TARTUS-HOMS-QAMISHLI (ΣΥΡΙΑ) διότι θεωρούν ότι πιθανόν πρόσκεινται για μαχητές του ISIS οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το κάλυμμα του πρόσφυγα προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη!

 

Αναλυτικά το άρθρο του  Militaire.gr

Τα όσα πράττουν οι συνοριοφύλακες του κρατιδίου των Σκοπίων έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των τηλεοράσεων. Όλο και περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλουν την κακομεταχείρισή τους από τους Σκοπιανούς.

Το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν τα Σκόπια τα οποία προφανώς εντολές εκτελούν γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο προκλητικό. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι αρχές του κρατιδίου δεν επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από τις πόλεις DAMASK (ΙΡΑΝ), ΚΙRKUK (ΙΡΑΚ), LATAKIA-TARTUS-HOMS-QAMISHLI (ΣΥΡΙΑ) διότι θεωρούν ότι πιθανόν πρόσκεινται για μαχητές του ISIS οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το κάλυμμα του πρόσφυγα προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη!

Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση όταν με το καλό η προσφυγική κρίση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο: πως τα Σκόπια θα πληρώσουν το αντίτιμο των όσων πράττουν με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Καλό θα είναι στο ΥΠΕΞ να ετοιμάζουν τις ελληνικές επιλογές,γιατί η ανοχή πρέπει να έχει και όρια.

Το βίντεο της κακοποίησης μεταναστών από τις σκοπιανές αρχές