Μεταβατικά σχολεία, ιδρύσεις σχολείων και προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρνει το προσφυγικό

Μεταβατικά σχολεία, ιδρύσεις σχολείων και προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρνουν οι πρόσφυγες Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός είδους εκπαιδευτικών δομών στα Κέντρα Φιλοξενίας, αναφέρθηκε ο κ. Λιάκος τοποθετούμενος για το θέμα των προσφύγων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο». «Νομίζω τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ένας σαφές σχέδιο του Υπουργείου και θα ανακοινωθεί αυτό το σχέδιο και στη συνέχεια θα δούμε πως αυτός ο πληθυσμός θα ενσωματωθεί» δήλωσε ο κ. Λιάκος. 

Μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι «μουσική, μαθηματικά, δημιουργικό παιχνίδι είναι οι παγκόσμιες γλώσσες. Με αυτές τις παγκόσμιες γλώσσες θα πρέπει να προχωρήσουμε και βέβαια μέσα από το γεγονός ότι πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές κλπ θα θελήσουν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα και Φαρσί και Αραβικών και υπάρχει και μια παλιότερη γενιά που ξέρει τις γλώσσες και τα ελληνικά η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι μπορούν να μάθουν αγγλικά και κάποια στοιχειώδη ελληνικά. Χρειάζεται σχέδιο αποφασιστικότητα, δομές».

Ο κ. Λιάκος δήλωσε ότι από το Σεπτέμβριο θα είναι καλό να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ερωτηθείς για το ποιοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν το έργο στήριξης της παροχής βασικών γνώσεων, απάντησε: είτε σε εθελοντικό επίπεδο, είτε με ανακατανομές στο υπάρχον προσωπικό, είτε και με προσλήψεις αναπληρωτών, θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών.

Επίσης, θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων. Ήδη έχει εκδοθεί πρόσκληση για την κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο Πράξης για προσλήψεις 5.000 ανέργων στα hot spots ενώ χθεσινό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» ανάμεσα στις ζητούμενες ειδικότητες για εργασία στα hot spots περιλαμβάνει δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Πηγή