Αμερικανική Βουλη: Οι αγριότητες του ISIS εναντίον χριστιανών, Γιεζίντι αποτελούν γενοκτονία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε παμψηφεί, με ψηφοφορία 383 υπέρ, ένα δικομματικό ψήφισμα το οποίο δηλώνει ότι η συστημική βία που διαπράχθηκε από τον ισλαμικό κράτος κατά των Χριστιανών, Γιεζίντι, Κούρδους και τις άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία αποτελεί γενοκτονία.

Το ψήφισμα καλεί όλες τις κυβερνήσεις – συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – να «αποκαλέσουν το αγριότητες του ISIS με τα σωστά ονόματα τους: εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία».

Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από τον ρεπουμπλικανό Τζεφ Φορτενμπέρι της Νεμπράσκα και της Δημοκρατικής αννα Εσού της Καλιφόρνια, και είχε 200 συν-χορηγούς και από τα δύο κόμματα.

Ο Φορτενμπέρι μίλησε τη Δευτέρα στη Βουλή, λέγοντας ότι το μέτρο υψώνεται πάνω από την κομματική πολιτική, διότι είναι δολοφονία αμάχων και καταστροφή εκκλησιών, ναών και μοναστηριών και είναι μια απειλή για τον ίδιο τον πολιτισμό.

Ο Φορτενμπέρι, ο οποίος εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Γιεζίντι στις ΗΠΑ στο Λίνκολν, Νεμπράσκα, είπε ότι το ψήφισμα είναι πολύ περισσότερο από συμβολικό.

«Η αναγνώριση της γενοκτονίας θα αυξήσει τη διεθνή συνείδηση ​​και θα υποχρεώσει τη διεθνή κοινότητα των υπεύθυνων εθνών να ενεργήσει, τον καθορισμό των προϋποθέσεων για την επανένταξη των αρχαίων εθνοτικών ομάδων και παραδόσεων της πίστης στις πατρογονικές τους εστίες», είπε.

Το μέτρο περιγράφει αγριότητες κατά Χριστιανών και άλλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των «μαζικών δολοφονιών, σταυρώσεων, αποκεφαλισμών, βιασμών, βασανιστηρίων, την υποδούλωση και απαγωγή των παιδιών». Το ψήφισμα αναφέρει ότι οι πράξεις αυτές πραγματοποιούνται σκόπιμα για την εξάλειψη αυτών των θρησκευτικών και εθνοτικών κοινοτήτων από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος σε τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Πηγή