Στους δρόμους ο στρατός-οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους-Έκρηξη και σε σταθμό του Μετρό, κοντά στην Κομισιόν

Λίγη ώρα μετά τις εκρήξεις στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε στο Μετρό. Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς και πάνω από 25 τραυματίες. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μέσα σε βαγόνι τρένου που βρισκόταν εν κινήσει λίγο πριν προσεγγίσει τον σταθμό Μάλμπεκ. Έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων, και έχουν εκκενωθεί όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων. Άλλες πηγές κάνουν λόγο ότι υπήρξαν επιθέσεις και στη στάση Μετρό Schuman δίπλα από το κτίριο της Κομισιόν. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός του  Βελγίου Σαρλ Μισέλ ανάφερε ότι: ” Παρακολουθούμε την  κατάσταση λεπτό προς λεπτό, προτεραιότητά μας είναι τα θύματα και οι άνθρωποι στο αεροδρόμιο”. 

Στο ανώτατο επίπεδο “πορτοκαλί” ανεβαίνει το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βελγικών ΜΜΕ, έχουν εντοπιστεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στους χώρους του αεροδρομίου χωρίς ωστόσο πληροφορίες για το πού βρέθηκαν ούτε αν έχουν εξουδετερωθεί. Επίσης, ο Βέλγος ΥΠΕΣ ανέφερε ότι οι επιθέσεις μπορεί να είναι «εκδίκηση» για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπεντσλάμ.

Σε μια πρώτη αντίδραση τη φύλαξη των δρόμων των Βρυξελλών ανέλαβε ο στρατός ενώ έχει δοθεί οδηγία στους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους.