Εταιρείες από Γερμανία, Βρετανία, Τσεχία μέχρι από Αυστραλία ερίζουν για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων
Εκτός από τους Ισπανούς της Aktua Soluciones Financieras και τους Βρετανούς της Kaican LLP, πυκνώνουν οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διαχείριση των “κόκκινων δανείων” στην Ελλάδα.

Από μια πρόσφατη παρουσίαση στελέχους της εταιρείας συμβούλων KPMG σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) διαπιστώνεται πως μια ολόκληρη ορδή είναι έτοιμη να μπει στην Ελλάδα. Πρόκειται για γερμανικές, νορβηγικές, πολωνικές, τσέχικες, ακόμα και αυστραλιανές εταιρείες που ειδικεύονται στη συλλογή δόσεων δανείων που έχουν “κοκκινήσει”.

Προεξάρχουσα θέση κατέχουν οι Γερμανοί της EOS, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες “συλλογής δανείων” στην Ευρώπη με έσοδα περί τα 567.000.000 ευρώ στην τελευταία χρήση. Η EOS είναι μέλος του κολοσσιαίου γερμανικού ομίλου Otto Group (με ετήσια έσοδα περί τα 12 δισ. ευρώ) και φαίνεται πως έχει ήδη στήσει τον ελληνικό βραχίονα διαχείρισης “κόκκινων δανείων”. Τους Ελληνες δανειολήπτες έχουν βάλει στο στόχαστρο και οι Νορβηγοί της Lindorf Group οι οποίοι έχουν σήμερα παρουσία σε 13 χώρες της Ευρώπης με έσοδα περί τα 534.000.000 ευρώ στην τελευταία χρήση. Κατά πόδας ακολουθούν οι Πολωνοί της KRUK οι οποίοι διαθέτουν θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

…και από τη μακρινή Αυστραλία

Αφού πέρασαν από την Ιρλανδία, όπου ασχολήθηκαν με “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια, οι Αυστραλοί της Pepper Group εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο εισόδου στην ελληνική αγορά. Μεγάλη παρουσία στη Βαλκανική έχουν οι Σκανδιναβοί της B2Holding οι οποίοι έχουν ετήσιο τζίρο περί τα 3 δισ. ευρώ και θυγατρικές σε γειτονικές χώρες όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο, κλπ. Από τη σουηδία είναι η Hoist Finance ενώ Τσέχοι και Σλοβάκοι της APS Holding έχουν ιδρύσει από το 2014 τη θυγατρική APS Recovery Greece. Με δεδομένο πως τα “κόκκινα δάνεια” στη χώρα μας φτάνουν πλέον τα 107 δισ. ευρώ προβλέπεται συνωστισμός…

Πηγή