Μάλλον όχι…

Γράφει ο Αμφικτύων*

Αν οι ευρωπαίοι είναι τόσο κρετίνοι και υπόδουλοι στην Αμερικανική πολιτική των 13 επικυρίαρχων  ασφαλώς θα πάθουν και χειρότερα. Ο Ερντογάν τους προειδοποίησε και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό  και αυταρχικό  τρόπο με το δάχτυλο να σείεται ότι: «σε λίγες ημέρες θα σκάνε οι βόμβες στις πόλεις σας» και το  έκανε πράξη. Και μάλιστα όταν του είχαν δώσει σχεδόν όλα, πλην ίσως του Κουρδικού . Τι άλλο έπρεπε να τους πει για να εννοήσουν ότι πίσω από τις εκρήξεις των Βρυξελλών-και πιο παλιά των Παρισίων-κρύβονται οι τζιχαντιστές του, δηλαδή το μακρύ χέρι  του βαθέως Τουρκικού κράτους, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ αλλά και τα σκοτεινά κέντρα των ΗΠΑ και του Ισραήλ; Γιατί οι ΗΠΑ πριν εγκαταλείψουν την περιοχή  για να αφοσιωθούν στην Ασία όπου βρίσκεται το κέντρο βάρους του κόσμου , ‘ναρκοθέτησαν’ την Ευρώπη, Ρωσία , Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική  με τις νάρκες του ISIS. Ήταν η Αραβική Άνοιξη ανόητε Ευρωπαίε!

Όσο οι Ευρωπαίοι ακολούθουν την  Αμερικανική  ιμπεριαλιστική  πολιτική του Ψυχρού Πολέμου σαν πιόνια, τόσο θα διαλύονται εσωτερικά, θα καταρρέουν οικονομικά και θα διολισθαίνουν σε κάποιο νέο Χίτλερ για να τους γλυτώσει .

Τούτες τις ώρες η Ευρώπη αντί να κυνηγάει φαντάσματα στις γειτονιές και ψήλους στα άχυρα, καλύτερα θα ήταν αν οι ντενεκέδες ηγέτες -νάνοι των Βρυξελλών κάθονταν   στο τραπέζι  για  να χαράξουν νέα ευρωπαϊκή πολιτική προς το συμφέρον των λαών της Ευρώπης και όχι των Εβραίων τραπεζιτών και τοκογλύφων της Wall Street και του Βερολίνου, ήτοι:

1/ Άρση των κυρώσεων προς την Ρωσία και προσεγγίση και συνεργασία με   Ρωσία και Κίνα για υλοποίηση του δρόμου του Μεταξιού.

2/ Έναρξη συνεργασίας με τα κοσμικά μετριοπαθή  μουσουλμανικά κράτη της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν , Ιράκ, Περσία , Λίβανο) και τα τοιαύτα της Βορ. Αφρικής  για την εκπόνηση ‘Σχεδίου τύπου Μάρσαλ’ για την οικονομική και  κοινωνική ανάπτυξη   όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Φυσικά σε ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να λείψει και το Ισραήλ σαν μέρος της Μέσης Ανατολής και γενεσιουργός αίτία των. προβλημάτων στην περιοχή

3/ Καταπολέμηση με όλα τα μέσα (στρατιωτικά, οικονομικά, μορφωτικά, θρησκειολογικά κλπ) του Ισλαμικού Κράτους( ISIS) και του ισλαμικού φονταμενταλισμού των χωρών εκείνων που τον ενισχύουν (Τουρκία, Κατάρ , Σαουδική Αραβία, Πακιστάν)

4/  Ενεργή συμμμετοχή  για την επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών  στην Συρία και την  ανοικοδόμηση  της με κοινή συμμετοχή όλων των δυνάμεων( Ευρώπη  ,Ρωσία , Κίνα ,  ΗΠΑ κ.α) με ένα εκτεταμένο αναπτυξιακό Σχέδιο . Έτσι θα καταστεί δυνατή η μετεγκατάσταση των  προσφύγων στις πατρίδες τους

 5/ Η πολιτική αυτή θα τονώσει την βαλτωμένη και υφεσιακή οικονομία της Ευρώπης και θα της εξασφαλίσει  ειρηνική συμβίωση στην Ευρασία με τους λαούς της Ασίας,  Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

7/ Μια τέτοια πολιτική πρωτοβουλία της Ευρώπης θα συμβάλλει στην εδραίωση της  διεθνούς Ειρήνης, Ασφαλείας  και Συνεργασίας στον κόσμο.

8/ Όσον αφορά στην Τουρκία , θα πρέπει να δώσει αυτονομία στο Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν  προκειμένου να σχηματιστεί η Κουρδική Ομοσπονδία από τα τρία συνιστώντα κρατίδια των Κούρδων ( Τουρκίας, Ιράκ και Συρίας). Επίσης η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει  τα στρατεύματα της από την Βόρειο Κύπρο για να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα.

Υπάρχουν ηγέτες στην Ευρώπη; Είναι ελεύθεροι; Αμφιβάλλω

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών