Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε βέβαιος οτι το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί απόψε στη Βουλή χωρις διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών  αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη των βουλευτών της συμπολίτευσης οι οποίοι όπως έιπε κατανοούν την ανάγκη να βγάλουν τη χώρα από την δοκιμασία. , ενώ επισήμανε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντιλαμβάνονται την ευθύνη που υπάρχει απέναντι στην πατρίδα, καθώς όπως είπε, το ζήτημα είναι πατριωτικό, όχι προσωπικό.

Υπογράμμισε ότι «δεν πάμε στα τυφλά, πάμε με συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχουμε την έκθεση της Κομισιον που λέει ότι θα έχουμε ακόμη και μέσα στο 2016 ανάπτυξη».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση για τη στάση που κρατά, και σημείωσε: «Με ενοχλεί να βλέπω τη χαιρεκακία της αντιπολίτευσης, που θα έπρεπε να βάλει πλάτη». Πρόσθεσε δε: «Ας αναλάβουν την ευθύνη εκείνοι που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα αποποιούνται τις ευθύνες του.