Ο Πάνος Καμμένος με σημερινή του δήλωση εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις επερχόμενες εξελίξεις. 

 

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η κυβέρνηση πέτυχε «την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών», ενώ «ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό».

 

 

Δηλώσεις Όλγας Γεροβασίλη

Νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεοβασίλη στo μήνυμα της για το χθεσινό Eurogroup ανέφερε: «Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική».

 

Η κυρία Γεροβασιλη μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά «Όταν υπάρχουν προτάσεις, σχεδιασμός και διαπραγμάτευση με σταθερά βήματα, υπάρχει αποτέλεσμα».

Σχετικά με τον μηχανισμό υποστήριξε πως «δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα» και σημείωσε πως «όσο η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα αποκαθίσταται, τόσο οι περιορισμοί θα αίρονται».

Τέλος, για το ζήτημα του χρέους η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά μπήκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο».

 

Χρυσόγονος: Αιδιοδοξία αλλά όχι Πανηγυρισμοί

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον 9.84 δήλωσε πως οι αποφάσεις του Eurogroup οδηγούν σε αισιοδοξία για κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όμως δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς , αφού τα μέτρα είναι βαριά και υφεσιακά.

Υποστήριξε οτι χρειάζεται η ανάπτυξη ενός παράλληλου προγράμματος που θα χτυπήσει την φοροδιαφυγή και θα δώσει εθνικό σχέδιο μαζί με την αντιμετώπιση του δημογραφικού μαρασμού στη χώρα