Η Κλίντον περιγράφει το όραμά της για την αμερικανική οικονομία και ασκεί κριτική στον Τραμπ

 

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον είπε χθες ότι εάν το αμερικανικό Κογκρέσο δεν κλείσει τα φορολογικά «παράθυρα» που ωφελούν τους πλούσιους και τις ιδιωτικές εταιρείες, θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει το θέμα εάν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

«Ας διασφαλίσουμε ότι η Γουόλ Στριτ, οι επιχειρήσεις και οι υπερ-πλούσιοι θα πληρώσουν δίκαια τους φόρους που τους αναλογούν», είπε η Κλίντον στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Η πρώην υπουργός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της στάσης στην πόλη κατά την καμπάνια της για να περιγράψει το όραμά της για την ενδυνάμωση της οικονομίας, μετά από μια ομιλία επί του θέματος κατά την οποία επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, προβλέποντας μια ύφεση εάν κερδίσει την προεδρία αυτός.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στην Κλίντον χθες σε δική του ομιλία, λέγοντας ότι η Κλίντον αποτελεί μέρος ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει ζημιώσει Αμερικανούς εργαζόμενους μέσω κακών εμπορικών συμφωνιών.

Στην ομιλία της χθες, η Κλίντον είπε, «Νομίζω ότι είναι λίγο να πει κανείς ότι οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν μια επιλογή τον Νοέμβριο. Είμαι εδώ σήμερα για να προσφέρω μια εναλλακτική λύση. Όταν λένε ότι το παιχνίδι είναι στημένο, η καλύτερη απόδειξη είναι ο (αμερικανικός) φορολογικός κώδικας. Βρίθει από απάτες, ?παράθυρα? και άλλες ειδικές φοροαπαλλαγές».

Είπε ότι εάν το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, δεν θεσπίσει μεταρρυθμίσεις για να δώσει τέλος στις φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, θα χρησιμοποιήσει τις προεδρικές της αρμοδιότητες να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να το πράξει.