Ο διεκδικητής της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος Όουεν Σμιθ             ( φτυστός ο Ολάντ) δηλώνει στην εφημερίδα Guardian ότι θα επιδιώξει δεύτερο δημοψήφισμα ή γενικές εκλογές για το Brexit.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι πολλοί ψηφοφόροι που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ παραπλανήθηκαν.

Tο νέο δημοψήφισμα ή οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν όταν οι όροι αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ ξεκαθαριστούν πλήρως, τονίζει ο Όουεν Σμιθ.

Ο ίδιος κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος, μεγάλη μερίδα των βουλευτών και μελών των Εργατικών για μοιρολατρική αντιμετώπιση του Brexit.

Επιτέθηκε, δε, στον Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγορώντας τον για εγωιστικούς χειρισμούς και σημειώνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

 
Για την είδηση, μεταφέρουμε το σχόλιο από το peri majestic
 
 Που χάθηκε ο θαυμαστής του Τσίπρα Κόρμπιν; Ο Βαρουφάκης; Η αριστερά δεν ήθελε Brexit. Η αριστερά είναι το κρυφό Euromaidan της Ευρώπης. Το γερμανικό κρυφό κομάντο. Είναι η γνωστή αδίστακτη αριστερά του Μπλερ, του Μπράουν, του Τσίπρα, της Μέρκελ, του Σρέντερ, του Μπαρόζο, του Πρόντι, του Ολάντ, του Σόρος…….Στην Ελλάδα επειδή ο Ελληνικός λαός είναι πολιτικά αγράμματος και έχει δυστυχώς εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα,  μας έδειξαν τον Τσίπρα να γέρνει προς Βrexit πράγμα εντελώς ψευδές….Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας εμφανίσουν τον Μητσοτάκη σοβαρό μεταρρυθμιστή, και τον Τσίπρα  ως έναν απλό νεαρό επαναστάτη που μάχεται για το καλό της φτωχολογιάς …Ατύχησαν μιας και ο χρόνος τους φανερώνει καθημερινά. Στην Αγγλία οι Εργατικοί κάθε μέρα που περνά ξεμπροστιάζονται πανηγυρικά. Με Κόρμπιν στην εξουσία το παλάτι δεν θα είχε καμία τύχη…