“Προκαλεί αποτροπιασμό η επίθεση-Καμιά πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη – Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ 

Η νέα επίθεση ακολουθεί μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων σε ιερούς ναούς σε όλη τη χώρα μετά την έκκενωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήσε ομάδα αγνώστων στο κτήριο της Μονής Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν και πέταξαν, σύμφωνα με την αστυνομία πέντε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτηρίου.

Από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Aνακοίνωση εξέδωσε η κυβέρνηση, με την Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει τα εξής: 

Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. 
 
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. 
 
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή.
 

Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αντεξουσιαστών που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσε η εισβολή ομάδας αντεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Τότε είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.

Μετά το ντου στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος από την αφωνία της κυβέρνησης καθώς χρειάστηκαν τρεις ημέρες προκειμένου με κοινή ανακοίνωσή τους οι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος να προχωρήσουν σε καταδίκη της εφόδου των αντεξουσιαστών.

Σημειώνεται ότι για ορισμένες επιθέσεις σε ιερούς ναούς, όπως σε αυτό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο έχει υπάρξει και κείμενο ανάληψης ευθύνης από ομάδες αντεξουσιαστών που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αντίποινα για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

protothema.gr