Εικονοεντυπώσεις και βαφτίσια

Γράφει ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

 A)  ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ  και Βαφτίσια 

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Συνέβαινε – παραδοσιακά – στο πάλαι ποτέ “Π.Σ” = Πολιτικό Σύστημα και νυν “Κ.Σ” = Κομματικό  Σύστημα. Όλο το βάρος έπεφτε στις εντυπώσεις , την τηλεοπτική εικόνα ώστε το πόπολο να εντυπωσιάζεται και να ψηφίζει υπό την επήρεια τους , παρασυρμένο από την ξύλινη δημαγωγική γλώσσα καθώς και τα τερατώδη, ξεδιάντροπα ψεύδη  τους.

Η εφεύρεση λέξεων εντυπωσιασμού αποτέλεσε – πρίν, νυν και αεί- βασικό μέλημα των πολιτικάντηδων. ‘Όσο για τις αντιγραφές /κλοπές συνθημάτων , δεν υπήρξε φραγμός, ούτε καν προστασία των …. “πνευματικών δικαιωμάτων”. Δεν ξεπατίκωναν /αντέγραφαν / έκλεβαν αναμεταξύ τους, αλλά και από ξένες χώρες (θυμάστε το περίφημο: Αλλαγή = Γαλλικό ήταν) .

Τώρα μας προτείνουν: “Νέα Μεταπολίτευση” (Σ.Σ Όπως λέμε: Νέα Καβάλα, νέος Πανιώνιος. Αυτές οι ποδοσφαιρικές ομάδες είχαν βέβαια λόγους – οικονομικούς βασικά-).

Αναπόφευκτοι οι συνειρμοί:

Μήπως – διόλου απίθανο – άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι όντως πτωχεύσαμε / χρεοκοπήσαμε και σκέπτονται υπαγωγή σε κάποιο άρθρο πχ 99,69 κ.ο.κ για να διασωθούμε μέσω μετονομασίας;

ΥΓ Παράκληση να αποφύγουν να μη μας προκύψει κανένα “ΝΕΚΟΣ” = Νέο Κομματικό Σύνταγμα.

 

    Β) ΦΙΛΟΪΘΑΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Κάτι πρέπει να γίνει και για τους ντόπιους ιθαγενείς.

Μια καλή ιδέα, για την προστασία τους από τους ντόπιους και ξένους αγαπητικούς, θα ήταν η μίμηση /αντιγραφή κατά τα πρότυπα των (μαχητικών ) φιλοζωικών εταιριών.

Να ιδρυθεί μια Πανελλήνια : ΦΙΛΟΪΘΑΓΕΝΙΚΗ Εταιρία!….

ΥΓ Είναι κρίμα κι άδικο να προστατεύονται τα ζώα και να μένουν απροστάτευτοι οι άνθρωποι.

 

    Γ) Παραδαρμένοι, Άσκεφτοι , Πελαγωμένοι, Άσχετοι

Ατέρμονες οι συζητήσεις εντός Βουλής , εκτός, καθώς και στα τηλεπαράθυρα, με ανούσιες , αχρείαστες  λεπτομέρειες όπως:

  • Πόσο θα είναι το ύψος του ΕΝΦΙΑ , πόσες και από πότε οι  δόσεις, και τι θα περιλαμβάνεται  ώστε να γίνει (στραγγαλιστική) υπερφορολόγηση.
  • ΟΝΟΣΚΙΑΜΑΧΟΥΜΕ (Ερίζουμε περί όνου σκιάς ) Επιχειρηματολογούμε πάνω σε έναν φόρο που : οικονομικά, ηθικά, νομικά, συνταγματικά, λογικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Χάνουμε το δάσος.
  • Προσωπικά αρνούμαι να επιχειρηματολογήσω ασχολούμενος με τα επί μέρους , αφού δεν αποδέχομαι αυτόν τον άθλιο φόρο.

ΥΓ Σε προηγούμενο κείμενό μου – επειδή μου αρέσει , όπου γίνεται, να κάνω προτάσεις και να μην είμαι ένας ακόμα ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΗΣ – είχα προτείνει και λύσεις ισοδύναμων.

 

Θα επανέλθω, γιατί το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, τέτοιας  που μόνο με την αναλγησία του “Κ.Σ” μπορεί να συγκριθεί!

Πηγή