Παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Νίκο Παππά-Aνακοίνωση του υπουργού

 Η σύλληψη έγινε από άνδρες του FBI, αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία απέλασης για τον Θ. Δημάδη, αφού πρώτα ξεκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες που προβλέπει ο πολιτειακός και αντίστοιχα ο ομοσπονδιακός νόμος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency το FBI ήδη ανέσυρε από το αρχείο του παρόμοια υπόθεση που αφορά τον Θάνο Δημάδη, όταν το 2010 παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε η τότε υπουργός παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ως ανώτατος κρατικός υπάλληλος της πρεσβείας της Ελλάδος στην Washington με το όνομα Κ. Παπαπολίτης, προκειμένου να αποσπάσει στοιχεία από τον προσωπικό φάκελο της υπουργού με τα έξοδα που είχε κάνει κατά την παραμονή της στην αμερικανική πρωτεύουσα. Αποτέλεσμα ήταν να διαρρεύσουν από τον φάκελο της υπουργού, αποδείξεις με μικροποσά (της τάξεως 20, 30 και 100 δολαρίων) και να δημοσιευθούν σε αντιπολιτευόμενα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Η υπόθεση έφτασε πάλι στο FBI, ύστερα από καταγγελία του ξενοδοχείου και μετά από παρέμβαση του τότε Έλληνα πρέσβη στην Washington Βασίλη Κασκαρέλη, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε τότε, αλλά ο Θάνος Δημάδης μπήκε στο μικροσκόπιο των ομοσπονδιακών αρχών και για άλλους λόγους, τους οποίους για λόγους δεοντολογίας, δεν μεταδίδουμε. Στη συνέχεια, ο Θάνος Δημάδης με συνοπτικές διαδικασίες επέστρεψε στην Ελλάδα το 2012, όταν το GreekAmericanNewsAgency to 2012 αποκάλυψε τη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς όμως ποτέ να δώσει περαιτέρω στοιχεία για εκείνη την υπόθεση. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, απελύθη με εντολή Γ. Αλαφούζου από τον ΣΚΑΙ, καθώς είχε τεθεί στο μικροσκόπιο (διασταυρωνόταν κάθε τι που μετέδιδε)) του σταθμού κάθε ρεπορτάζ και ανταπόκριση που μετέδιδε, καθώς η αξιοπιστία του είχε εκμηδενιστεί. Λίγους μήνες αργότερα, προσελήφθη στον Αlpha, με παρέμβαση γνωστής τηλεπερσόνας και ενός πολιτικού της ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή ο Θάνος Δημάδης κρατείται στη ΝΥ (21:30 Ώρα Ελλάδος).

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕς ΜΕΤΑ, Ο Θάνος Δημάδης αφέθηκε ελεύθερος, αλλά απαγορεύθηκε και στους δυο να πλησιάσουν την ελληνική αποστολή, καθώς επίσης και το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, που θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Οργανσιμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency, και οι δυο, Δημάδης και Σουλτογιάννης, έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ενώ ήδη για τον Θάνο Δημάδη το FBI άνοιξε επισήμως φάκελο και ξεκινούν οι νόμιμες εις βάρος του διαδικασίες για τα αδικήματα: πλαστοπροσωπία, αντίποιηση αρχής, παραποίηση και παραπλάνηση αρχών, πλαστογραφία, και εξατέξεται ήδη το ενδεχόμενο της απέλασης και απαγόρευσής εισόδου του στη χώρα στο μέλλον. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές της ΝΥ, ξεκίνησαν ανακρίσεις για το συμβάν, λαμβάνονται καταθέσεις και ήδη έχουν καταθέσει συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθώς και άλλα άτομα που επιβεβαίωσαν τα γεγονόταν που κατέγραψαν οι πράκτορες του FBI. Επισημαίνεται ότι τα αδικήματα αυτά και όσα άλλα τους προσάπτουν οι αμερικανικές αρχές, δεν καλύπτονται από την νομοθεσία και αντίστοιχη δημοσιογραφική δεοντολογία στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.

Σημειώνεται ότι οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη και τρίτου ατόμου, με το οποίο συνδέονται στενά οι δυο προαναφερόμενοι (Δημάδης-Σουλτογιάννης) και εντοπίζεται από υλικό που πήραν από κάμερες. Πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές ανέφερε σε συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, πως και το τρίτο άτομο που εντοπίζεται στο υλικό που έχουν συλλέξει οι ομοσπονδιακές αρχές φέρεται να είναι έλληνας και μάλιστα δημοσιογράφος. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

Πως έλαβε χώρα το περιστατικό

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (με γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα και μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα στραμμένη στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο δεύτερος δημοσιογράφος, από το Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Μετά από λίγα λεπτά οι δύο συναντήθηκαν στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό και η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (συγκεκριμένα του κ. Γιώργος Χριστοφορίδης) αφού υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.

Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ, το Aroma Espresso, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του υπουργού Εξωτερικών με τις αμερικανικές υπηρεσίες, που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του κ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.

Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.

 

Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει την υπόθεση και καλούν τους μάρτυρες ώστε να λάβουν τις καταθέσεις τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Διαβάστε τα όσα είχαμε αποκαλύψει το 2012

ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ & ΕΔΩ

Νίκος Παππάς: Τεράστια οι ευθύνη των δημοσιογράφων που προέβησαν σε αυτή την αθλιότητα

Για το περιστατικό ο Υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Η ανταπόκριση του ΑΠΕ αναφέρει τα εξής:  

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης τι γράφει το Tribune

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη Δημάδης-Σουλτογιάννης με περούκες – Είχαν «στόχο» τον Παππά

**H φωτογραφία του slide show είναι από το tribune.gr