«Τρικυμία» στο Public Συντάγματος

 

Πρόκειται για ένα καθαρά ψυχογραφικό έργο – όπως ακριβώς και τα προηγούμενα έργα της Ιουστίνης Φραγκούλη την οποία την ελκύει ο ανθρώπινος ψυχισμός

Στις, 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 9μ.μ. στο καφέ του Public στην πλατεία Συντάγματος, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη – η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στον Καναδά – με τίτλο «Η Τρικυμία».

Το υπέροχο αυτό βιβλίο κυκλώνει το θέμα της ερωτικής σχέσης, της έξαρσης ενός μεγάλου έρωτα και τη ακύρωσής του από την καθημερινότητα αλλά και από τις ανθρώπινες αδυναμίες. 

Πρόκειται για ένα καθαρά ψυχογραφικό έργο – όπως ακριβώς και τα προηγούμενα έργα της κυρίας Φραγκούλη την οποία την ελκύει ο ανθρώπινος ψυχισμός, που εν τέλει διαμορφώνει τους χαρακτήρες ενός πειστικού μυθιστορηματικού έργου.

Ο τίτλος «Τρικυμία» είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και αποτελεί φόρο τιμής στον εορτασμό των 400 χρόνων από το θάνατό του. 

Η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά με πρωταγωνιστές την Πολέτ και τον Πέτρο, δύο νέους που ερωτεύονται με φόντο την ακύμαντη θάλασσα ενός ελληνικού νησιού. Εκείνη, εξωτική σαν Ινδιάνα, είναι Ελληνίδα από τον Καναδά και βρίσκεται στο νησί για καλοκαιρινές διακοπές. 

Ο Πέτρος είναι ο αγροτικός γιατρός του νησιού, γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών. Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος, θα τους σαρώσει σαν καταιγίδα, θα τους ενώσει σε μια σχέση που μοιάζει μοναδική, μια σχέση που θα περάσει μέσα σε τρικυμίες και νηνεμίες συναισθημάτων… 

Η Πολέτ, βαθιά ερωτευμένη, θα εγκαταλείψει για πάντα τον τόπο της γέννησής της, το μακρινό Μόντρεαλ, πιστεύοντας στην αιώνια αγάπη που της υπόσχεται ο Πέτρος. Όμως ο έρωτάς τους θα σκοντάψει στην οικογένεια του Πέτρου και θα πνιγεί στην τρικυμία των δικών του κρυφών αδυναμιών… 

Η Πολέτ, κυνηγημένη από μια σειρά μοιραία γεγονότα, θα επιστρέψει στον Καναδά. Εκεί, από πόλη σε πόλη, θα κρύβεται και θα κρύβει το παρελθόν της… παλεύοντας με την τρικυμία που στοιχειώνει τη ζωή της! 

Για το βιβλίο μίλησαν διακεκριμένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι, αποσπάσματά του διάβασουν οι εκπληκτικοί ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρή ενώ τραγούδια της Τρικυμίας ερμήνευσε η μοναδική Γιούλη Τσίρου με την εκφραστική φωνή της και την  μοναδική παρουσία της.

Πηγή