Δικαίωση για τον Κωστα Αγγελάκη πρωην υπεύθυνο του τομέα εθνικής κατασκοπίας της ΕΥΠ.Ήττα για τον Θεόδωρο Σπατιώτη γρανάζι του συστήματος

Από την Κατεχάκη… στην Ευελπίδων, μια ακόμα δικαίωση δρόμος για τον Κώστα Αγγελάκη Της Καλλιόπης Σουφλή

 

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Καλλιόπης Σουφλή στα Ατικά Νέα, για τη χθεσινή διακαστική δικαίωση του Κώστα Αγγελάκη

 

Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Σουφλή
Παρακολούθησα σήμερα, 4 Οκτωβρίου την ολοκλήρωση άλλης μίας δικαστικής διαμάχης μεταξύ υπαλλήλων της ΕΥΠ η οποία είχε ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

 

Αντίδικοι ήσαν το γνωστό στέλεχος της ΕΥΠ κ. Κώστας Αγγελάκης (πρώην προϊστάμενος στην Κατασκοπεία και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της ΕΥΠ επί 20ετία περίπου) και ο κ. Θεόδωρος Σπατιώτης (υπόδικος στην γνωστή υπόθεση “Πυθία”).

Ο κ. Αγγελάκης είχε μηνύσει τον κ. Σπατιώτη το 2010 για όσα αυτός είχε πει στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου τότε.

Ξεκινώντας η δίκη, η Πρόεδρος της έδρας, συνέστησε όπως να καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι δύο πλευρές να τα “βρουν” λόγω της αποστολής και της φύσης της Υπηρεσίας τους.

Ο κ. Αγγελάκης δήλωσε ότι αυτός το μόνο που επιθυμεί είναι μια δήλωση από την πλευρά του κατηγορούμενου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του για όσα αυτός είχε αναφέρει στην Γενική Συνέλευση γι αυτό και δεν έχει καταθέσει ούτε κάποια Αγωγή στα Αστικά Δικαστήρια ούτε έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Ο κατηγορούμενος κ. Σπατιώτης δήλωσε ότι αυτά που είπε στην Γενική Συνέλευση δεν αφορούσαν τον κ. Αγγελάκη και επίσης δήλωσε ότι αυτό το έχει ήδη αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Στη συνέχεια της διακοπείσας διαδικασίας ο κ. Αγγελάκης δήλωσε ότι, αφού όπως δηλώνει ο κατηγορούμενος αυτά που ανέφερε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου για την προμήθεια από την Υπηρεσία του “Γεωγραφικού Συστήματος Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”, για τους Διαγωνισμούς Προσλήψεων της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και για άλλα θέματα δεν αφορούσαν το πρόσωπό του και αφού ο κατηγορούμενος αυτό το δηλώνει ενώπιον του Δικαστηρίου και καταγράφεται στα Πρακτικά της Δίκης τότε δεν επιθυμεί την δίωξή του.

 

Ακολούθησε για το τυπικό της διαδικασίας η ολιγόλεπτη εξέταση τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας μεταξύ των οποίων και ένας πρώην Υποδιοικητής της Υπηρεσίας (ο κ. Π. Αλυφαντής) και τριών μαρτύρων υπεράσπισης και αμέσως μετά η απολογία του κατηγορούμενου.

Η Πρόεδρος της έδρας ζήτησε από τον κ. Σπατιώτη να επαναλάβει ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψη του κ. Αγγελάκη και τα όσα ανέφερε στην Γενική Συνέλευση δεν αφορούσαν αυτόν.

Ο κατηγορούμενος τότε δήλωσε ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει κανένα μέλος του τότε Διοικητικού Συμβουλίου ούτε τον κ. Αγγελάκη και μετά από αυτή του τη δήλωση το Δικαστήριο τον απάλλαξε.

 

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει όμως να αναφέφω και κάποιο περίεργο στοιχείο, που υπέπεσε στην αντίληψή μου και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

 

Κατά την κατάθεση μιας μάρτυρος υπεράσπισης, αυτή ανέφερε, αν κατάλαβα καλά, ότι ο κ. Σπατιώτης στην Γενική Συνέλευση κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ονομαστικά τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (πρώην Διοικητή της ΕΥΠ και νυν Αν. Υπουργό Δικαιοσύνης) χωρίς βέβαια να γίνεται σαφές, γιατί ο κ. Σπατιώτης κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο τότε.

Σας υπόσχομαι όμως να συνεχίσω το ρεπορτάζ μου επί του συγκεκριμένου θέματος και όταν έχω κάτι νεώτερο θα σας το αποκαλύψω.

Εκτός και αν εν τω μεταξύ ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει κάτι να δηλώσει επί του θέματος.

Πηγή