Παγκοσμιοποίηση η μάστιγα της ανθρωπότητας

Του Ευάγγελου Ποτάκη

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, αλλά με εξανάγκασε η απάντηση ενός νεαρού βουλευτή της πατρίδας μας, που επισκέφτηκε πρόσφατα το Σικάγο, όταν του έθεσα την εξής ερώτηση: κ. Βουλευτά, τι έχετε να μας πείτε για τη θέση της Ελλάδας στην παγκοσμιοποίηση; Κάποιος σοφός, αλλά αυτή τη φορά, όχι Έλληνας, είπε: «Όλοι οι λαοί του κόσμου για να προοδεύσουν, πρέπει να βαδίζουν και να κοιτάζουν μπροστά, εκτός από τους  Έλληνες που πρέπει να βαδίζουν και να κοιτάζουν πίσω».

Εσείς όμως οι πολιτικοί της πατρίδας όχι μόνο δεν κοιτάζετε πίσω να αντλείτε δυνάμεις και παραδείγματα από τους σοφούς προγόνους μας, αλλά απεναντίας τρέχετε σαν τρελοί μπροστά, με κλειστά μάτια και με ιλιγγιώδη ταχύτητα να πέσετε στην αγκαλιά της παγκοσμιοποίησης και ποδοπατάτε τα άγια και τα ιερά της φυλής μας και αμαυρώνετε την ιστορία μας. Δυστυχώς ο κ. βουλευτής μας έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες να μείνουμε πίσω από την παγκοσμιοποίηση».

Αυτή η τόσο κατά τη γνώμη μας αφελής απάντηση του κ. βουλευτή με γέμισε όχι μόνο λύπη, αλλά πάνω απ’ όλα ανησυχία για την κατακαημένη πατρίδα που κατάντησε το ζητιανοπαίδι της Ευρώπης, άφραγο αμπέλι, κλωτσοσκούφι και καρπαζοεισπράκτορας των γειτόνων μας… Είμαι βέβαιος ο κ. βουλευτής δεν γνωρίζει κατά βάθος τι θα πει παγκοσμιοποίηση, αλλά συνηθισμένος από την τέχνη της ψευδολογίας που διακρίνει τους πολιτικούς, έδωσε την ανωτέρω απάντηση και φυσικά απέσπασε και αρκετά χειροκροτήματα από το ευγενές ακροατήριο… Γι’ αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να εκθέσω και τη δική μου άποψη, γύρω από αυτό το φοβερό καρκίνωμα της εποχής μας, που λέγεται παγκοσμιοποίηση.

Οι σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτή τη μάστιγα, επιδιώκουν με καταχθόνιο τρόπο τρία παράγματα: Πρώτον) να εγκαθιδρύσουν έναν πλανητάρχη με μια κυβέρνηση που να διοικεί ολόκληρο τον κόσμο. Φυσικά ακούγεται πάρα πολύ καλό να ζούμε όλοι κάτω από μια ομπρέλα, χωρίς πολέμους, ειρηνικά. Άλλωστε, την ιδέα αυτή την είπε και ο Μ. Αλέξανδρος όταν κατάκτησε την τότε Ανατολή, αλλά έκανε την εξής διευκρίνιση: «Να διοικούν οι Άριστοι ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής με μόνο κριτήριο την Αρετή». Ενώ πίσω από την παγκοσμιοποίηση κρύβεται η ολιγαρχία των σκοτεινών δυνάμεων. Δεύτερον) μία τράπεζα! Εδώ αρχίζουν να ξεσκεπάζονται οι σκοποί των. Μονοπώλιο και ωμή εκμετάλλευση της ανθρωπότητας… Τρίτον) μια θρησκεία, δηλαδή θα πάρουν λίγα από όλες τις θρησκείες και θα κάνουν ένα κράμα… Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να επιβάλουν στην ανθρωπότητα τη θρησκεία του αντίχριστου, τη δική τους, όμως, την διαφυλάττουν αμόλυντη και ακέραια…

Φυσικά ο πρωταρχικός στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι να εξαφανίσει τους προαιώνιους εχθρούς της, το Ελληνικό Πνεύμα και την Ορθοδοξία. Έτσι έθεσε σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιο του Χένρυ Κίσιντζερ του μεγαλύτερου μισέλληνα όλων των εποχών, μετά από τον απάνθρωπο Μέτερνιχ, που είπε: «Για να καταστρέψουμε αυτόν τον ατίθασο λαό που μας γίνεται εμπόδιο στους σκοπούς μας, πρέπει να του χτυπήσουμε την πίστη, την ιστορία, τη γλώσσα και την οικογένεια». Γι’ αυτό βλέπουμε τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια στην πολύπαθη πατρίδα μας, οι πολιτικοί, μεθοδικά και καταχθόνια να υποσκάπτουν την πίστη μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και την την οικογένεια.

Και επανερχόμαστε στον κ. βουλευτή, ο οποίος όπως συνήθως όλοι οι πολιτικοί που μας επισκέπτονται, μας λένε τα ίδια πράγματα: Πόσο καλοί είμαστε, πόσο μας αγαπούν και ότι εδώ κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού κ.ά. Συγκεκριμένα ο κ. βουλευτής μας έφερε τον ίδιο γραπτό χαιρετισμό που μας είχε φέρει τον προηγούμενο χρόνο και μας τόνισε ότι: τον έγραψε στην πατρίδα γιατί εδώ διακατέχεται από μεγάλη συγκίνηση…και πάλι χειροκροτήματα.

Με άλλα λόγια ο κ. βουλευτής δεν μας έφερε κανένα μήνυμα, δηλαδή το τι συμβαίνει στην πατρίδα. Αλλά, σε ένα σημείο μας είπε  ότι: η ελαιοπαραγωγή τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα, ήταν περίπου 20% περισσότερη από ότι η αγορά καταναλώνει και οι Γερμανοί πρότειναν να κόψουν οι ελαιοπαραγωγοί κατά 20% από τα ελαιόδενδρα και να τα αντικαταστήσουν με τουλίπες (λουλούδια), που θα είναι περισσότερο προσοδοφόρο! Ο κ. βουλευτής απάντησε «δυστυχώς οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί δεν καταλαβαίνουν»!!!

Εδώ σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο σοφός λαός λέει: «πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου». Γιατί, αντί οι πολιτικοί της πατρίδας μας, να προσπαθούν και να φροντίζουν πώς να βοηθήσουν τους ταλαίπωρους γεωργούς, όταν έχουν καλή σοδειά, να πωλούν το ελαιόλαδο, και να μην αναγκάζονται να ξεριζώνουν τα ελαιόδενδρα, συνεργούν στο μαρασμό της υπαίθρου, και πράττουν όπως τους συμβουλεύουν «οι προστάτες μας Ούννοι»!

Επίσης ο κ. βουλευτής, μας είπε ότι είναι υπέρ της ιδέας να εκλέγονται βουλευτές από τον Ελληνισμό της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί λέει είμαστε τόσο πολύ προοδευτικοί και πολιτικώς ανεπτυγμένοι και βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά από τους εκεί Έλληνες… Η ιδέα αυτή είναι πολύ παλιά και την υποστηρίζουν και μερικοί δοξομανείς  Έλληνες του εξωτερικού για να «κουνήσουν τη φουστανέλλα τους» και γιατί όχι, αφού θα τα οικονομήσουν; Γιατί ο σοφός λαός πάλι λέει: «ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται»!

Και διερωτώμεθα αγαπητοί ομογενείς, αν είναι σωστό οι Έλληνες του εξωτερικού να αναμιγνύονται στα πολιτικά της Γενέτειρας; Πιστεύω ότι αυτό είναι καθαρό θέμα των Ελλήνων που διαβιούν εκεί και όχι δικό μας. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα χωριστεί ο Ελληνισμός. Δεν θα θέλαμε να ξαναζωντανέψουν πάλι οι αντιπαραθέσεις και οι έχθρες που δημιουργήθηκαν περασμένες εποχές με τους Βασιλικούς και τους Βενιζελικούς, που τόσο πολύ διαίρεσαν τον Ελληνισμό της Αμερικής.

Ναι, μια τέτοια ιδέα θα είναι ένα εθνικό κακούργημα, που ίσως διαιρέσει όχι μόνο τον Ελληνισμό της διασποράς, αλλά θα έχει και πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την Γενέτειρα. Γι’ αυτό προειδοποιούμε τους πολιτικούς της πατρίδας μακριά από τον Ελληνισμό της Διασποράς. Εάν η πατρίδα, πράγματι αναγνωρίζει τις αξίες του απόδημου Ελληνισμού, μπορεί να ζητήσει την συμβουλή του ή τη συμβολή του με άλλους καλύτερους τρόπους και όχι να προσπαθεί να τον τυλίξει στα κομματικά και πολιτικά δίχτυα… Δυστυχώς η πατρίδα μας, δια μέσου των αιώνων, ποτέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το πολίτιμο και πανάκριβο εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Ελληνισμός της Διασποράς. Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!

Την επόμενη ημέρα που έδωσε συνέντευξη με την τοπική Ελληνική ραδιοφωνία, πάλι απέφυγε να μιλήσει για τα τόσα σοβαρά θέματα που απασχολούν και βασανίζουν την ταλαίπωρη πατρίδα μας, αλλά αναφέρθηκε στο κόμμα του, λέγοντας ότι είναι το μόνο σωτήριο πολιτικό κόμμα, που πρέπει να αναλάβει την εξουσία για να λύσει όλα τα προβλήματα της πατρίδας… αλλά ξέχασε όμως ο κ. βουλευτής, ότι το κόμμα του όταν ήταν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την πατρίδα και την αφαίμαξαν, σαν να ήταν χώρα εχθρική και την τελευταία φορά για να σχηματίσει κυβέρνηση, συνεργάστηκε με τον γνωστό πολιτικό άρπαγα που κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα Λαγκάρντ!

Με βαθιά λύπη και μεγάλη ανησυχία δεν βλέπουμε να διορθωθούν και να αλλάξουν τα πράγματα στην πατρίδα μας. Γιατί η γενιά που κυβερνά τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια, έχει μεγαλώσει χωρίς πίστη, αρχές, αρετές, αξίες και εθνική συνείδηση. Είναι μια γενιά που την ανηθικότητα, αρπαγή, κλοπή, φιλαργυρία, κερδοσκοπία και πάνω από όλα την πλεονεξία δεν τα βλέπει για κολάσιμες και κατακριτέες πράξεις, αλλά αρετές! Είναι μια γενιά ορκισμένη και χρηματοδοτημένη από την παγκοσμιοποίηση, να γράψει την τελευταία σελίδα του ελληνισμού.

Όσον αφορά τους πολιτικούς που μας επισκέπτονται, καλό είναι να πάψουν να μας κολακεύουν, αλλά να μας φέρνουν και να παίρνουν μηνύματα που αφορούν την κατακαημένη πατρίδα. Δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε κατά βάθος ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα τους και την καρέκλα τους. Το δε συμφέρον της πατρίδας το μνημονεύουν και το χρησιμοποιούν μόνο για πολιτική και κομματική κατανάλωση.

Γιατί κατάντησε ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας σε τέτοιο υψηλό βαθμό διαφθοράς και αξαθλίωσης; Γιατί είναι τυφλό και πληρωμένο όργανο της παγκοσμιοποίησης, η οποία είναι ο οδοστρωτήρας, ο αφανιστής ανθρωπίνων αξιών, ο αιμοσταγής και αδυσώπητος δυνάστης της ανθρωπότητας.

Ναι, αδέλφια Ομογενείς και αγαπητοί αναγνώστες, η πατρίδα μας, έφτασε στο χείλος  του γκρεμού από τους πολιτικούς, τη Δικαιοσύνη και τον ανώτερο κλήρο, όπου όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον και ο ένας καλύπτει τον άλλον και πάει λέγοντας… Εμείς, όμως είμαστε εδώ, κάνοντας το χρέος μας. «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες», όπως μας λέει ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.

Πρέπει πάση θυσία να μη χάσουμε την ιστορική μας μνήμη. Γιατί όταν ένας λαός ξεχάσει την ιστορία του, χάνει τις ρίζες του, και όταν  χάσει τις ρίζες του και δεν γνωρίζει από που έρχεται, δεν ξέρει και που πηγαίνει και αφανίζεται ως εθνότητα.

 Γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε αμόλυντα, ακέραια, ανέπαφα, ολοζώντανα και ως κόρη οφθαλμού την πίστη μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας και όλες τις ανθρώπινες αξίες, που γεννήθηκαν εκεί στην πατρίδα μας,  όπως μας τις κληροδότησαν οι άγιοι Πατέρες και οι σοφοί και ηρωϊκοί Πρόγονοί μας. «Η Ελλάδα δεν θα χαθεί, γιατί είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Εάν ήταν στα χέρια των πολιτικών, θα είχε χαθεί προ πολλού. Αλλά είναι στα χέρια του Θεού». Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης