Στο πρόγραμμά του ομιλίες σε Πανεπιστήμια και συναντήσεις με επενδυτές- Το βέτο του Καραμανλή
ΝΔ: Περιοδεία Μητσοτάκη σε Αμερικανικά πανεπιστήμια
Toυ Θοδωρή Λαπαναΐτη

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βρίσκεται από χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεσμένος να μιλήσει σε συνέδρια που οργανώνουν αμερικανικά πανεπιστήμια με θέμα την ελληνική κρίση αλλά θα έχει την ευκαιρία και για συναντήσεις με επενδυτές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Από την παρουσία του προέδρου της ΝΔ ξεχωρίζει η συμμετοχή του στο διεθνές συνέδριο της σχολής Fletcher του πανεπιστημίου Tufts αύριο και μεθαύριο στη Βοστώνη με θέμα «η στροφή της Ελλάδας, Λυδία λίθος για την Ευρώπη». Μάλιστα το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται με καθυστέρηση δύο χρόνων από την αρχική ιδέα του πρύτανη και πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόθεση του κ. Σταυρίδη να κληθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετέθη κατά κάποιο τρόπο βέτο από την πλευρά Καραμανλή και αυτό για να μην τροφοδοτηθούν εσωκομματικά σχόλια περί υπονόμευσης του κ. Μητσοτάκη και στήριξης του κ. Τσίπρα. Πάντως η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Μεταξύ άλλων οι ελληνικές συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτές του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του πρώην υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Από τους εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ το παρόν θα δώσουν μόνο δύο, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης και ο καθηγητής του Υale Στάθης Καλύβας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί και στο Harvard όπου επίσης θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και τρίτη επίσκεψη σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Επίσης στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πραγματοποίηση συνάντησης με επενδυτές στη Νέα Υόρκη.


Πηγή