Η Εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών χαρακτήρισε “ανησυχητικές” τις νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική παρενόχληση δύο γυναικών από τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Η αντίδραση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον έρχεται μετά τη δημόσια διαβεβαίωση που έδωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων το βράδυ της Κυριακής. 

Στη διάρκεια ανταλλαγής φραστικών επιθέσεων, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδηλώσει τη συμπεριφορά για την οποία μιλούσε υπερήφανα στο βίντεο που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας τους διαλόγους “ιδιωτική συνομιλία αποδυτηρίων.”

“Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο ίδιος είπε ψέματα δημοσίως κι ότι η απεχθής συμπεριφορά που περιέγραφε στο βίντεο, δεν είναι μόνο λόγια,” τόνισε η Τζένιφερ Παλμιέρι εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, η εφημερίδα “The New York Times” που δημοσίευσε τις καταγγελίες των δύο γυναικών, έγραψε ότι ο ισχυρισμός του Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο δεν έχει κάνει όσα περιέγραφε στο βίντεο της Παρασκευής, είχε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της μιας γυναίκας να μιλήσει για την περιπέτειά της.

Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας διευκρινίζεται ότι οι δύο γυναίκες δεν ανέφεραν τα επεισόδια σεξουαλικής παρενόχλησης στις αρχές, αλλά τα είχαν συζητήσει με φίλους και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στο ρεπορτάζ.

Επίσης, η εφημερίδα γνωστοποίησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια τηλεφωνήματος που έκανε στα γραφεία της εφημερίδας και με άγριες διαθέσεις αρνήθηκε τα περιστατικά που περιγράφονται στο δημοσίευμα, ενώ απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση. 

“Υποστηρίζουμε το δημοσίευμά μας το οποίο κινείται ξεκάθαρα στο πεδίο της δημοσιογραφίας για τη δημόσια ζωή,” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εφημερίδας “The New York Times.”

Μόλις μία ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών από την εφημερίδα, είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλες ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε άλλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Πηγή