Πρωτόδικη καταδίκη για τον Πέτρο Τατούλη – Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Γιούλης Παπαδοπούλου

1 XΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ 1 ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ !!! ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!!

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ (!!!) ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ , ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” !!!
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ !!!

 

Δεν ήταν μάλλον ”τυχαίο”  το γεγονός πως σήμερα έβαλε ΚΑΙ Περιφερειακό Συμβούλιο ο σουλτάνος …
Έχει ένα λόγο να μας αναπτύξει – ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΣΥΠ – τον λόγο της απουσίας του από τη ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΕΝΟΧΟ…..
Πιθανά να επικαλεστεί το ”συμφέρον των πολιτών” ως αιτία που τον κράτησε….μακριά από την αίθουσα του Δικαστηρίου, που δικαζόταν μετά από αναβολή, η υπόθεση παράβασης καθήκοντος !!!
Αλλιώς, θα μπορούσαμε να πούμε, πως δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ούτε για την Δικαιοσύνη…….και απαξιεί να καθήσει στο εδώλιο ενώπιον των δικαστών , για να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του , εις βάρος πολιτών – επαγγελματιών που θεώρησαν πως τους αδικεί……και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ πρωτοδίκως !!!
Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σήμερα :

 

”Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.

Την μήνυση έχει καταθέσει η «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη – Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.
 
Η σημερινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.
Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.”

Αναμένουμε να ακούσουμε τις αντιδράσεις της δυάδας που διοικεί την Πελοπόννησο…..
Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ….
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν την ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!
Εν τω μεταξύ, υπάρχει και η καυτή συνέχεια που προβλέπεται από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σε κάθε περίπτωση που κάποιος αιρετός ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ…..και είναι η ΑΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ !!!
Ειδικά όταν υπάρχει η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων !!!
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ…..

Πηγή