Τι σχεδιάζει ο υποψήφιος των Ρεμπουπλικανών;

Ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα στο 3ο debate με τη Χίλαρι

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, 20 μέρες πριν τη μητέρα των μαχών της 8ης Νοεμβρίου, το 3ο debate ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ είχε μια ουσιώδη διαφορά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, πολιτικά στριμωγμένος και δημοσκοπικά “κουρεμένος” στη σκιά των σεξιστικών σκανδαλών που του έχουν χρεωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε για πρώτη φορά να ορίσει την ατζέντα της τηλεμαχίας. Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Και να την πάει… εκεί που αισθάνεται ο ίδιος ισχυρός.

Από την οπλοκατοχή μέχρι τις αμβλώσεις, ο Τραμπ μίλησε σαν… κανονικός Ρεπουμπλικανός, με βαθιά συντηρητικές απόψεις. Στην ατζέντα της εξωτερική πολιτικής… κανιβάλισε τη Χιλαρι Κλίντον για τη δημιουργία του τζιχαντιστών του ISIS. Και όταν κατηγορήθηκε από την αντίπαλό του για… φλερτ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε κάτι που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να πιστεύουν πολλοί Αμερικανοί: Ότι, ο Ρώσος Πρόεδρος… έβαλε στο τσεπάκι του τη διακυβέρνηση Ομπάμα τα τελευταία 8 χρόνια.

Φυσικά, το debate είχε και δόσεις… συνηθισμένου Τραμπ. Όπως στο παρελθόν είχε απειλήσει τη Χίλαρι Κλίντον ότι θα επέμενε στη δικαστική δίωξή της, μέχρι να μπει φυλακή, αυτή τη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, κάτι που θα είναι πρωτοφανές για την πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ.

“Θα σας το κρατήσω για έκπληξη”, είπε ο Τραμπ. Και η Αμερική ανησυχεί…

Πηγή