Συνάντηση του Κυβερνήτη με τον Πρόεδρο της COSCO-Το αίτημα για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

Βίντεο: Στον Πειραιά το εντυπωσιακό αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason DDG87

Το αντιτορπιλικό έχει κατασκευαστεί το 2001 στα ναυπηγεία Bath Iron Works και αποτελεί μέρος του Αμερικανικού Στόλου από το 2003. Γιατί ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά (Vid)

Τον CDR Christopher Gilbertson, Commanding Officer του αντιτορπιλικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS MASON (DDG 87) και τη βοηθό ναυτικό ακόλουθο LTCDR Alexi Cuca υποδέχθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Captain Fu Chengqiu και ανώτατα στελέχη.

Ο Captain Fu, αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε αναμνηστική πλακέτα, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο λιμάνι του Πειραιά.

To συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο είναι αντιτορπιλικό και έχει πάρει το όνομά του από δύο Αμερικανούς, έναν πολιτικό και έναν σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν το επίθετο Mason, John και Newton Harry Mason, αντίστοιχα.

 

 

Έχει μήκος 155,3 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 .Έχει τέσσερις τουρμπίνες General Electric LM 2500-30, συνολικής ισχύος 100.000 ίππων, οι οποίες του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 32 κόμβους. Το πλήρωμά του αποτελείται από 380 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Έχει κατασκευαστεί το 2001 στα ναυπηγεία Bath Iron Works και αποτελεί μέρος του Αμερικανικού Στόλου από το 2003.

To συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο μόλις πριν από μια εβδομάδα στοχοποιήθηκε από ρουκέτα εδάφους ανοικτά της Υεμένης. Η απειλή εξουδετερώθηκε. Πρόκειται για τον τύπο αντιτορπιλικού που η Ελλάδα ζητά να της παραχωρήσουν οι ΗΠΑ. Το ΓΕΝ από την εποχή που ήταν Α/ΓΕΝ ο Β. Αποστολάκης έχει ζητήσει την παραχώρηση δύο τέτοιων αντιτορπιλικών που έχουν πολύ μεγάλες αντιαεροπορικές δυνατότητες.

Πηγή