Eπανέρχεται το καθεστώς κομματοκρατίας στην ΕΡΤ

Ξανάνοιξε ἡ ΕΡΤ γιὰ νὰ …ἐξαργυρώνῃ «ὑπηρεσίες»!!!

Πλησιάζουν τὶς 3.000 οἱ κάθε εἴδους ἐργαζόμενοι στὴν κομματικὴ ΕΡΤ, μὲ τις συνεχεῖς προσλήψεις.
Καὶ ἡ «κουτσὴ Μαρία» ἔχει προσληφθεῖ.

Ὅλη ἡ «Αὐγή» καὶ ἡ « Ἐφημερὶς τῶν Συντακτῶν» ἐργάζεται παράλληλα, στὴν ΣυριζΕΡΤ.

Ὡς καὶ …συνταξιούχους συριζαίους καὶ καραμανλικοὺς προσλαμβάνει ὁ Ταγματάρχης.

Τὴν στιγμὴν ποὺ μόνον στὸν κλάδο τῆς δημοσιογραφίας ὑπάρχουν περισσότεροι ἀπὸ 2.000 ἄνεργοι!
Καὶ μούγκα στὴν ΕΣΗΕΑ!!!

Κοντόπουλος Χάρης

Προσλήψεις στην ΕΡΤ στην υγειά της τσέπης μας

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πάνω από 2.000 απολύσεις εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια προχωρά σε προσλήψεις στην ΕΡΤ -όχι από τους μέλλοντες ανέργους!- η οποία ΕΡΤ θυμίζω ότι αριθμεί ήδη περί τους 2.700 εγγεγραμμένους!

Εγγεγραμμένους και όχι εργαζομένους, επειδή όσοι πληρώνονται δεν είναι και εργαζόμενοι υποχρεωτικά, όπως ξέρουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες πληροφορήσεως του δημοσίου, όπως είναι τα Πρακτορεία, η Γενική Γραμματεία, τα γραφεία Τύπου και άλλα ευαγή ιδρύματα, που σιτίζονται εδώ και χρόνια διακομματικά εις υγείαν του κορόιδου λαού.
Ιστορική έχει μείνει η περίοδος διακυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Κουβέλη όταν οι προσλήψεις και οι διορισμοί γίνονταν με την προσυμφωνημένη αναλογία 3-2-1, που αντιστοιχούσε στην δυναμική σειρά των τριών κομμάτων. Εις υγείαν του κορόιδου λαού που πλήρωνε φυσικά.
Στην υγειά του ιδίου κορόιδου τώρα γίνονται οι προσλήψεις στο κρατικό Ίδρυμα Προπαγάνδας, ιδιοκτησίας κάθε κυβερνήσεως και ποτέ του λαού, το οποίο είναι ήδη υπερστελεχωμένο, όπως έχει παραδεχθεί σε ανύποπτο χρόνο πριν την Άνοιξη και ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς.
Τι εξυπηρετούν αυτές οι προσλήψεις, που πρόκειται να πληρώσει ο κόσμος από την τσέπη του; Ανανεώσεις συνεργασιών με ήδη εργαζομένους και νέες προσλήψεις με συμβάσεις ενός έτους. Υπάρχουν ελλείψεις και κενά σε δημοσιογράφους, για παράδειγμα; Όχι είναι η απάντηση και είναι υπεύθυνη.
Η αμαρτωλή ΕΡΤ, όμως, που αντί να την καθαρίσει από την κόπρο του Αυγείου την έκλεισε με μια κίνηση φασιστικής εμπνεύσεως ο Α. Σαμαράς, ξανάνοιξε χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα σχεδόν από την αρρώστια που είχε πρίν. Και ποια ήταν αυτή; Λούφα και παραλλαγή. Και ακραία κομματική διαπλοκή συνδικαλιστών- δημοσιογράφων- κομμάτων- κυβερνήσεων. Στην υγειά του κορόιδου λαού που πλήρωνε φυσικά.
Αυτή την στιγμή στην ΕΡΤ είναι εγγεγραμμένοι ως εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν πιάσει άλλα πόστα από εκείνα που τους αντιστοιχούσαν, και με το αντιστασιακό δικαίωμα του παλαιού ή του εξεγερμένου στην διάρκεια του «μαύρου» έχουν αφήσει κενά σε τομείς ρεπορτάζ και ενημερώσεως. Κανείς δεν τολμάει και δεν μπορεί και δεν θέλει να τους βάλει να δουλέψουν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Υπάρχει λύση: Η πρόσληψη άλλων δημοσιογράφων απ’ έξω (κατά προτίμηση των ιδεολογικών απόψεων της κυβερνήσεως), που έχουν ανάγκη για δουλειά και «θα τρέχουν»! Πληρώνει το κορόιδο.
Στο μεταξύ, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε έλεγχο όλων των καταγγελιών σε βάρος της προ του «μαύρου» ΕΡΤ, που ήταν άνδρο διαφθοράς πολιτικής και οικονομικής, χωρίς να έχουν αλλάξει ριζικά και σήμερα οι βραχίονες που καθοδηγούσαν «το μαγαζί». Για να το πω καθαρά, δεν έχει γίνει καμμιά κάθαρση.
Οι καταγγελίες σε επίπεδο κακουργημάτων αφορούν σε φάμπρικα πλαστογραφιών καταστάσεων ασφαλιστικών ταμείων για να εγγράφονται πλαστές υπερωρίες, παράνομες «δουλειές» εργαζομένων στην ΕΡΤ με ιδιωτικές εταιρείες, που ζημίωναν το κράτος με εκατομμύρια και κακοδιαχείριση.
Όλα αυτά καταγεγραμμένα και γνωστά εγγράφως στις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα οποία η πρώτη φορά αριστερά ούτε που άγγιξε. Πιθανώς για να μην θίξει αυτούς που χρησιμοποίησε ως «ήρωες» στην εποποιία «μαύρο στην ΕΡΤ». Για να μην αποκαλυφθεί πόσο λερωμένο ήταν το τοπίο της κρατικής ραδιοτηλεόρασεως πριν την ακραία αντιδημοκρατική κίνηση Σαμαρά. Η οποία έριξε έτσι μαύρο στην έρευνα και την κάθαρση!

Σήμερα η κυβέρνηση αντί να καθαρίσει το όζον τοπίο μέσα στην ΕΡΤ το διαιωνίζει και το ενισχύει με τις ίδιες πρακτικές των προκατόχων της. Στηρίζεται ίσως στο γεγονός ότι καμμιά ομοσπονδία εργαζομένων δεν θα τολμήσει να αντιδράσει σε προσλήψεις σε μια εποχή ανεργίας.
Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι η δημιουργία νέων ιδρυματιζομένων εγγεγραμμένων, που δεν παράγουν πλούτο (και το ελληνικό δημόσιο καταναλώνει, δεν παράγει) οδηγεί σε παραπάνω επιβάρυνση αντιπαραγωγικής δημόσιας δαπάνης, που θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Αλλά, η κεντρική ιδεολογία της νεοελληνικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εργασιακός ιδρυματισμός και η παντελής αδιαφορία για την παραγωγή πλούτου που θα ταΐζει αυτό τον ιδρυματισμό. Όλες του οι λύσεις στα αναφυόμενα προβλήματα είναι προσλήψεις στο δημόσιο. Ή προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα με νοοτροπία δημοσίου! Καλήν ώρα όπως στα κανάλια.
Η κυβέρνηση θέλει τουλάχιστον 400 εργαζομένους σε κάθε κανάλι. Ερήμην του ιδιοκτήτη και του προϋπολογισμού! Αλλά η ίδια νόρμα δεν ισχύει για την ΕΡΤ των 2.700 εγγεγραμμένων! Θέλει να προσληφθούν από τους ιδιώτες αδειούχους καναλάρχες οι απολυμένοι των άλλων καναλιών! Ίσως να θέλει να βάλει νόρμες και στις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποκαθιστώντας έτσι τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες και τους εργοδότες.
Και θέλει να τα σκέφτεται και να τα κάνει αυτά ένα πολιτικό προσωπικό, που δεν έχει διαχειριστεί ούτε τηλεφωνικό θάλαμο στην ζωή του!
Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ημετέρων σε μια υπερπλήρη και υπερστελεχωμένη ΕΡΤ, η οποία χρειάζεται αναδιάρθρωση την ώρα που με δική της απόφαση μένουν στο δρόμο πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια που ρίχνει μαύρο!
Αν ήθελε να νοιαστεί για την ανεργία δεν είχε παρά να φροντίσει να προσληφθούν οι 55 και ακόμα 55 εργαζόμενοι από τον κ Καλογρίτσα ή τον κ Μαρινάκη στα νέα τους κανάλια αντί στην ΕΡΤ. Έτσι κι αλλιώς, δικοί της άνθρωποι είναι και οι δύο. Και εκεί θα εργάζονταν κι όλας οι επαγγελματίες. Δεν θα βάλτωναν, όπως πολλοί άξιοι επαγγελματίες στο ραδιομέγαρο.
Αν ήθελε να νοιαστεί για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας δεν είχε παρά να φτιάξει ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ανοικτό σε όποιον επιθυμεί, όπως προβλέπει ρητά και το Σύνταγμα. Και να προχωρήσει και σε ελαφρύνσεις βαρών στην διακίνηση του Τύπου και των ΜΜΕ, όπως έκανε ο δεξιός Σαρκοζί στην Γαλλία της διανοήσεως και της επαναστάσεως. Όχι της επαναστάσεως του καναπέ, της ανοήσεως και του καφενείου στην υγειά του κορόιδου λαού.
Αντί να καταργεί θέσεις εργασίας ώφειλε να δημιουργεί νέες. Εργασίας. Όχι δημοσιοϋπαλληλικής λούφας στην χοάνη της κομματικής διαπλοκής. Την οποία πληρώνουμε όλοι στο τέλος στον λογαριασμό της εφορίας και της πρώτη φορά αριστερής ΔΕΗ. Με το έτσι θέλω κι όλας.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή {Φιλονόη/Liberal}