Γιατι η Κομισιόν εφαρμόζει στην Κύπρο πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών;

 

Ερώτηση Στρατηγού Επιτήδειου: Διακρίσεις εις βάρος της Κύπρου και της Ρωσίας

Γραπτή Ερώτηση προς την Ύπατη Αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, με θέμα τις διακρίσεις εις βάρος της Κύπρου και της Ρωσίας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Στις αρχές Νοεμβρίου οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσισαν  την επιβολή νέων κυρώσεων για την Κριμαία, της οποίας η ανεξαρτητοποίηση από την Ουκρανία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα, κι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε 151 άτομα και 37 νομικά πρόσωπα, που σχετίζονται με την μη αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κριμαίας.

Παράλληλα, τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και εκπρόσωποι της παράνομης κατοχικής κυβερνήσεως, όπως ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι ο παραπάνω, όπως προκύπτει από συνεντεύξεις του και μαρτυρίες τρίτων συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες και βασανισμούς κρατουμένων κατά την εισβολή του 1974 1.

Σημειωτέον ότι η Κριμαία ενώθηκε με τη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα, ενώ το 37% των εδαφών της Κύπρου είναι υπό συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή μετά την παράνομη εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 1974.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θεωρεί τα δημοψηφίσματα περισσότερο επικίνδυνα από τους κατακτητικούς πολέμους;

Θα συνεχίσει να εφαρμόζει στην Κύπρο πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, ενώ παράλληλα, θα διεξάγει μία αδιέξοδη αντιρωσική πολιτική;

Θα επιβάλει κυρώσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο καθεστώς των κατεχομένων της Κύπρου και κυρίως σε όσους έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

http://elamcy.com/apantisi-stous-laspologous-eidoy-ksana-o-fakelos-talat-me-nea-stoixeia/