H καπήλευση της εθνικής τραγωδίας και ο εμπαιγμός της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης
Ποιοι και γιατι ευθύνονται για τον Αρτέμη Σώρρα; Ποιοι ολιγώρησαν και γιατί;
Toυ Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, όντως αποτελεί μια πολύ θολή, σκοτεινή, όσο και ύποπτη αλλά και άκρως επικίνδυνη-για εθνικούς λόγους- όπως προσωπκά έχω επισημάνει από το 2010, και μετ’ επιτάσεως και εντάσεως το 2011 σε εκτενή ρεπορτάζ που παρέθετα στο πάντα έγκυρο Ελληνο-Αμερικανικό Πακτορείο / GreekAmericanNewsAgency. Σίγουρα η όλη υπόθεση πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απορρέουν από την συνθήκη του Παλέρμο περι σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Περί τούτου δεν χωρά καμία αμφιβολία! Οι δικαστικές αρχές άλλωστε προς τα εκεί κατευθύνονται, αν και υπάρχει λόγος χωρίς βιασύνη να επισπεύσουν πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα….

Ωστόσο θα ήθελα να πάω λίγο πίσω στο χρόνο και με αφορμή την ουσιαστική εμπλοκή-και εν τέλει μετά πολλών κόπων και προσωπικών βασάνων μέχρι να τους μεταπείσω για το λάθος να εμπλακούν σε αυτή την ιστορία – απεμπλοκή δυο κορυφαίων επιστημόνων, του Θεόδωρου Καρυώτη, γνωστού για τους αγώνες του περί της Ελληνικής ΑΟΖ, και του επίσης διακεκριμένου καθηγητή συστημικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο του Fordham κ. Νικόλαου Γεωργαντζά,

έγραφα (τότε) σε ένα από τα δεκάδες σημειώματα – ρεπορτάζ μου και ειδικοτερα στις 21.09.2011 σχετικώς για την περιβόητη «αμύθητη» περιουσία ως προς «…την ανύπαρκτη δωρεά των 13.572.959.579,71 ευρώ! που ανερυθρίαστα περιέφερε εκθέτοντας όχι μόνο -για άλλη μια φορά τον εαυτό του -αλλά κυρίως την πολύπαθη Ελληνική και αξιοπρεπή Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ. Πολλά, εύλογα και καυτά τα ερωτηματικά προς τον κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη και την ΜΚΟ, τα οποία θα δούμε στη συνέχεια της έρευνάς μας, αλλά το ένα ουσιαστικό και βασικό ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει άμεσα ο ιατρός κ. Ε. Λαμπράκης πέραν όλων των άλλων-ας βγει στον φίλο του τον Μάκη Τ να απολογηθεί-, διότι από αυτή την υπόθεση που βρωμάει πολύ και έχει όσμωση τεράστιου οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου-μιας και το θέμα έφερε στην Βουλή ο πρώην Βουλευτής κύριος Κυριάκος Βελόπουλος του ΛΑΟΣ, μάλλον προς ανεύθυνη, φθηνή και δημαγωγική εξυπηρέτηση αλότριων σκοπών… Καλά θα έκανε λοιπόν να ερευνήσει σε βάθος αυτή την υπόθεση ένας εισαγγελέας, μιας και προκύπτει ένα μεγάλο και ουσιώδες και μάλιστα καυτό ερώτημα, που εύλογα προκύπτει για όλους αυτούς που στήσανε αυτή την εκτός των άλλων και εθνικά επικίνδυνη υπόθεση. Για να πάμε και στο δια ταύτα, ρωτάμε ευθέως τον ιατρό κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη με όλα αυτά τα κενά που παρουσιάζει η υπόθεση με τα προφανή, τα οποία και αναδείξαμε -γιατί υπάρχουν και τα άλλα σκοτεινά σημεία- αν αυτό όλο δεν είναι μια καλοστημένη απάτη εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου, άρα και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού και μάλιστα σε τέτοιους επικίνδυνους καιρούς, τότε τι είναι εντιμότατε και αξιότιμε κύριε Εμμανουήλ Λαμπράκη; Ποια ακριβώς είναι η απόπειρα μεγάλης απάτης και εξαπάτησης του Ελληνικού δημοσίου; Και ποιος ακριβώς είναι ο ιατρός κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης θα το δούμε στην συνέχεια της έρευνας και του ρεπορτάζ». (Περισσότερα δείτε εδώ).

Από το 2011 ζητούσα, επανειλημμένα και διαρκώς, την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών στην Ελλάδα. Οι πάντες κώφευαν! Αγρόν ηγόραζαν! Έγραφα και ξαναέγραφα! Εις μάτην! Προειδοποιούσα συνεχώς πως δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση συνομωσιολογίας έστω ενός μικρού (ή μεγάλου αν αποδειχτεί) υπέρ απατεώνα(!), αλλά μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ενδεχομένως και με απροσδόκητες εθνικές προεκτάσεις, αφού η Τράπεζα της Ανατολής κατά βάση ήταν ένα νόμιμο τουρκικό χρηματοσπιστωτικό ίδρυμα -θυγατρική της Εθνικής και της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος. Και σταματώ εδώ, και ο νοών νοείτω…

Από τότε «αισίως» έχει κλείσει μια πενταετία γεμάτη. Στο μεσοδιάστημα όταν η υπόθεση άρχισε να λαμβάνει και άλλες προεκτάσεις προσπάθησα αρκετές φορές να αφυπνίσω και να προκαλέσω το ενδιαφέρον της πολιτείας. Μάλιστα το 2012 συνάντησα στο γραφείο του τον νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του ανέφερα μια σειρά στοιχείων για αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση, επισημαίνοντας του και όλους τους πιθανούς τυχόν εθνικούς κινδύνους. Όσα δηλαδή δεν μπορώ -και δεν πρέπει να λεχθούν – δημοσίως. Του παρέδωσα μάλιστα και σειρά δημοσιευμάτων, αναλυτικών ρεπορτάζ και αναφέροντας του off the record ονόματα και δημοσιογράφων που εμπλέκονται, αλλά και τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αυτή η υπόθεση, ειδικώς δε με την εμπλοκή αυτής της κωμικοτραγικής φιγούρας που λέγεται Αρτέμης Σώρρας.

Μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να φτάσει στην δικαιοσύνη. Και όταν εν τέλει η ιστορία έφτασε στην δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης δεν εμφανίστηκε στη δίκη -αυτή με την οποία ο Σώρρας και ο Λαμπράκης υφάρπαξαν, αφού εξαπάτησαν τους παραγοντες της δίκης (έδρα και αμφότερους τους συνηγόρους) τη δικαστική απόφαση, την οποία σήμερα κουνάνε ως «σημαία». Φυσικά τα περί «μη κλήτευσης του» του κ. Γεωργιάδη που απευθύνει σήμερα, προφανώς και απευθύνονται εις ώτα μη ακουόντων και πάντως στερούνται σοβαρότητας, αν όχι και υπευθυνότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο μεν κ. Γεωργιάδης στο όνομα της δημοσιότητας ενεπλάκη προκειμένου να μαζεύει πελάτες και ψηφοφόρους, οι δε δικαστικές και εισαγγελικές αρχές είναι προφανές ότι ολιγώρησαν! Καταφανώς και εμφανώς!

Ο καιρός πέρναγε και το αυγό του φιδιού επωάζονταν. Και τώρα που έσκασε για τα καλά τρέχουν και ψάχνονται όλοι! Τα μεν κόμματα και αποκόμματα, στην πραγματικότητα ενώ έχουν αγνοια του κινδύνου και των προεκτάσεων της υπόθεσης Σώρρα και των χαμένων ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής, εντούτοις τρέχουν για να μη χάσουν την εκλογική πελατεία! Πελατεία απελπισμένων που κατά εκατοντάδες τρέχουν και παραχωρούν -ναι, καλά διαβάσατε, παραχωρούν(!) στον Αρτέμη Σώρρα και τον μη νόμιμο φορέα του – με τις εξουσιοδοτήσεις που τους βάζουν και υπογράφουν, έναντι 25ευρώ(!) κινητή και ακίνητη περιουσία τους (!) προκειμένου εξ ονόματος τους τάχα μου και δήθεν και με τα ανύπαρκτα (μη ρευστοποιήησιμα) «ομόλογα» να ξεχρεώσουν τα χρέη τους. Οι δε κρατικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές ψάχνουν να βρουν… την άκρη του νήματος σε ένα γεμάτο κόμπους μπερδεμένο κουβάρι.

Ένα κουβάρι που κάποιες άκρες του βρίσκονται -όχι τυχαία φυσικά – στη Νέα Υόρκη και τα απόνερα κάποιων επαγγελματιών «γνώριμων» εθνοσωτήρων που κατοικοεδρεύουν στην Αμερική χρόνια τώρα, και εμφανίζονται με οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά πάντα για να «σώσουν την Ελλάδα», κάποιες άλλες άκρες του κουβαριού στην Ελλάδα, κάποιες άλλες στη Ρόδο, άλλες πάλι στην Πάτρα από όπου έχει εκτραφεί και μεγαλώσει ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας -και εκεί οι ντόπιοι το ξέρουν πολύ καλά από παλιές άλλες ιστορίες του και η υπόθεση κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διστάσεις, ειδικά τώρα που η ιστορία έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει ακόμα πιο πιστευτή, αφού έστω και αργά οι δικαστικές αρχές, αν δεν βιαστούν και άκρη θα βγάλουν και στο τέλος θα στείλουν κάθε κατεργάρη στο σπίτι του ή στην φυλακή, αλλά το κακό θα έχει γίνει!

Ο Σώρρας θα έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό ήρωα που κυνηγάει ανηλεώς το παγκόσμιο σύστημα να εξολοθρεύσει γιατί τα έβαλε με την αόρατη παγκόσμια διακυβέρνηση και τους ιλουμινάτι! Και έτσι η φήμη του θα τρέξει παγκοσμίως σε κάθε έτοιμο και πρόθυμο να ενδώσει σε άλλη μια συνομωσιολογία. Όχι ότι δεν υπάρχουν. Αλλά όχι έτσι. Όχι τέτοιες ανοησίες σαν αυτές που ξεστομίζει σε αδαείς απελπισμένους ο Σώρρας και οι επίσης επιτήδειοι που τον συνδράμουν στο πάρτι που έχει στήσει. Και -πλάκα πλάκα – στην Ελλάδα αν δεν προσέξουν αρχές και εξουσίες στις κινήσεις τους και επαναλάβουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος με τη Χρυσή Αυγή, που φυσικά πόρρω απέχει από αυτή την ιλαροτραγωδία με τον Σώρρα, εκεί άλλα είναι τα φαιδρά της ιστορίας. Θα κάνουν τον Σώρρα και την παρέα του τιμητή των θυσιών και του αίματος που καθημερινά χύνεται στο βωμό των μνημονίων.

Προσοχή λοιπόν. Χρειάζεται μέθοδος. Συστηματοποίηση των ενεργειών κρατικών και διαστικών αρχών, ειδάλλως από άλλού το περιμένουν να σκάσει εδώ και μια πενταετία και από αλλού θα τους έρθει. Να θυμούνται όλοι -κράτος, πολιτεία, δικαιοσύνη, κυβέρνηση, πολιτικοί αλλά και κόμματα και αποκόμματα πως ο πιο επικίνδυνος και ανεξέλεγκτος εχθρός είναι πάντα ο εσωτερικός κακός εαυτός μας. Δηλαδή ειδικότερα το κοινωνικό μείγμα γίνεται εκρηκτικά επικίνδυνο όταν ενυπάρχουν μαζί στον κοινωνικό ιστό πλούσιοι που γίνονται πλουσότεροι και φτωχοί που γίνονται φτωχότεροι! Τουτεστιν: οι δικαίως απελπισμένοι και πεινασμένοι, οι αδικημένοι από κράτος, τράπεζες και εν γένει πολιτικούς και πολιτεία, δεν το έχουν σε τίποτα -ειδικά όταν δεν έχουν να χάσουν τίποτα και τα έχουν χάσει όλα για όλα!- να βγουν στους δρόμους έχοντας στους ώμους τον Αρτέμη Σώρρα και τα πρωτοπαλίκαρά του και να κηρύξουν την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους δουλοπρεπείς προσκυνημένους πολιτικούς της! Προσοχή λοιπόν είναι αυτό που χρειάζεται. Προσοχή και λεπτές κινήσεις. Συνιστάται: ψυχραιμία. Νηφαλιότητα. Σύνεση. Διακριτικότητα και μεθοδικότητα. Αφύπνιση και εγρήγορση!

 
 

Aρτέμης Σώρρας: Αλήθειες που πονάνε

Τι συμβαίνει στο κόμμα του Αρτέμη Σώρρα;

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Πόρισμα κόλαφος για τους… εθνοσωτήρες των 600 δισ. $

“Φούσκα” με τη βούλα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Η υπόθεση με τη φούσκα της μετοχής “αμύθητης” υπεραξίας των 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΩΡΕΑ των 13.572.959.579.71 ΕΥΡΩ, εμπλοκή του γνωστού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και η διαπλοκή του γιατρού Ε. Λαμπράκη

Κρίση και πολιτικός κατήφορος

Ανα- Δημοσιεύουμε το emailτου ιατρού κ. Μ. Λαμπράκη προς τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη αναμένοντας την επίσημη απάντηση και αντίδραση του δεύτερου σε όσα (φαιδρά ή όχι λίγη σημασία έχει) του καταλογίζει κατηγορεί και αναφέρει εις βάρος του ο κατά τ άλλα ..αξιότιμος κ. Λαμπράκης.

Αρτέμης Σώρρας: Επικίνδυνη γραφικότητα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ας σταματήσει επιτέλους κάποιος αυτόν τον Απατεώνα!

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Αποκάλυψη: Στενός συνεργάτης του Σώρρα συνελήφθη ως διακινητής οπιούχων χαπιών

Η παγκόσμια απoστολή της Ελλάδας

Λαμία: Η Θώμη Κουμπούρα, ο Αρτέμης Σώρρας και η δολοφονία – ”Ήθελε να της κλείσει το στόμα” [vids]

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας που θα έδινε… 600 δισ. δολάρια για το ελληνικό χρέος

Ο σκοτεινός Σώρρας και το… χρυσάφι του Γιαμασίτα

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ??? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης – Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

ToΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ «ξεσκεπάζει» τον… σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Σοκάρει η αποκλειστική μαρτυρία για την οργάνωση Σώρρα: Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν

Καυγάς κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για Σώρρα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ξεσκεπάζει τον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα

Απάτη ο Σώρρας και το δάνειο των 600 δισ για το ελληνικό χρέος

Απάτη τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα για το ελληνικό χρέος

Απάτη και με τη βούλα τα 600 δισεκ. του Σώρρα

Ὁ Λαμπράκης φτιάχνει νέα θρησκεία;

Αρτέμης Σώρρας: Η τελευταία αυταπάτη

Ο περίεργος …τρισεκατομμυριούχος κύριος Αρτέμιος Σώρρας

ΕΥΦΟΡΙΑ! Τώρα ο Αρτέμης Σώρρας θα πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!

Α. Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη

Ο άφραγκος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμης απειλεί τον Λουκά Φουρλά του MegaΚύπρου

Ο απένταρος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμιος Σώρρας 5 μήνες πριν από την αποκαθήλωση, παραληρεί…

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Πληροφορίες για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του “τρισεκατομμυριούχου” Σώρρα

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα πλαστά χρεόγραφα Σώρρα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες

«Προφήτες» με εκλογικά κέντρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, οι “παραμυθάδες” και ο Αρτέμιος Σώρρας

Γιατί αργεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση απάτης της οργάνωσης Σώρρα

TOTEΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ)