Αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στον αυτόκλητο σωτήρα- “”Υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση” λόγω των δηλώσεών για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων
Δίωξη στον Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσει ο Αρτέμης Σώρρας για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 927/79)
Tης Αντωνίας Ξυνού
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση, στέλνει τον Αρτέμη Σώρρας με απευθείας κλήσεις στη δικαστική αίθουσα, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να παρέμβει αυτεπάγγελτα, όταν ήρθαν σε γνώση της συνεντεύξεις και δηλώσεις του κατηγορούμενου για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ, κατά την οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι “είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων” είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Εξίσου επιβαρυντική εκτιμάται και η ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2006. Σε αυτήν ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον πως θεωρεί “τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι Παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας”.

Ρατσιστικό παραλήρημα Σώρρα: ‘Προσβολή για τον άνθρωπο η Παραολυμπιάδα’

Την ώρα που όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τους αθλητές-μαχητές της Παραολυμπιάδας, ο Αρτέμης Σώρρας προκαλεί το κοινό αίσθημα και τους χαρακτηρίζει ‘υβρίδια και ζώα’

Σε ένα απίστευτο, σοκαριστικό και άνευ προηγουμένου ρατσιστικό παραλήρημα με αφορμή την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, προχώρησε, ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι με τα δισεκατομμύρια, που μόνο εκείνος ξέρει που έχει, θα σώσει τη χώρα από τα χρέη της και τους Έλληνες από τη μιζέρια.

Μπορεί όλος ο πλανήτης να περιμένει να δει και να θαυμάσει τις προσπάθειες των ανθρώπων που παρά την όποια αναπηρία τους, δεν το έβαλαν κάτω και οπλισμένοι με σωματική αλλά κυρίως με ψυχική δύναμη, βγήκαν νικητές της ζωής και αποδεικνύουν σε όλους μας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, συμμετέχοντας στην Παραολυμπιάδα, ο Αρτέμης Σώρρας όμως με τις πολλές ιδιότητες και “ακόμη περισσότερα χρήματα”, εξαπολύει έναν πρωτοφανή οχετό κατά αυτών των ανθρώπων χαρακτηρίζοντάς τους “ζώα”, “υβρίδια”.

Ο αυτόκλητος “σωτήρας” μας, φαίνεται να λέει σε βίντεο “Είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων” λέει ο Σώρρας και συνεχίζει διαχωρίζοντας τους ανάπηρους από τους “κανονικούς” ανθρώπους.

Το παραλήρημα Σώρρα συμπληρώνει ένα αυταρχικό ύφος, προσδίδοντας την απαραίτητη σοβαροφάνεια των ρατσιστικών δηλώσεων του. Το περιστατικό αυτό δείχνει πως ακόμα και η γραφικότητα, μπορεί να εξελιχθεί να ξεπεράσει τα όρια και να φέρει στην επιφάνεια απόψεις και ιδέες που πιστεύαμε ότι ως κοινωνία τις είχαμε αφήσει πίσω στο μεσαίωνα.

Εξάλλου μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφνόπουλος για ‘παγκόσμια απόπειρα απάτης’. Διαβάστε τι έγραψε για το θέμα το NEWS247 και η δημοσιογράφος Αντωνία Ξυδού

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των Σώρρα – Λαμπράκη κάνοντας λόγο για “πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης”

Την ποινική δίωξη του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη ζητά ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, με μήνυσή του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, μιλά για “φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας” και κάνει λόγο για διάπραξη των αδικημάτων της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο μηνυτής δήλωσε σχετικά: “Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. Έχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος αναφέρει στη μήνυση πως:

– “Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν”

– “Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων”

– “Είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δισ. είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνιας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό”.

Παράλληλα στη μήνυση γίνεται εκτενής αναφορά και στη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία Σώρρας και Λαμπράκης απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, χαρακτηρίζοντάς την “εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”.

Όπως εξηγεί ο Αλεξ. Στεφανόπουλος, τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή” και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ, ενώ η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ. Επίσης, τα μέλη “υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα”.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, όλα αυτά οδηγούν στα να καταστεί η ΜΚΟ “πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους” εξηγώντας πως τα μέλη είναι θύματα που έχουν πειστεί “με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους”. Τέλος, στη μηνυτήρια αναφορά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών και πολιτικών προσώπων για ελλιπή αντιμετώπιση που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης εδώ

Πηγή