Ποια είναι η τουρκική σκοπιμότητα;

«Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες!» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης / (Ίμια 2017)

Η πρόκληση ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας να εισβάλει στα Ίμια στις 29/1/17 είναι επιθετικά αναβαθμισμένη και ακραία, στα όρια της γελοιότητας. Καθώς βέβαια ήταν απολύτως αναμενόμενο πως δε θα επέρχονταν έμπρακτα αντίμετρα από την ελλαδική πλευρά, όπως ο πολιτισμός και η σύνεση θα επέβαλαν. Εξ ου και αφού τράβηξαν το βιντεάκι τους οι στρατηγοί ταχύτατα εγκατέλειψαν τα εθνικά μας χωρικά ύδατα*. Προφανές είναι πως η όλη επίδειξη απέβλεπε σε εσωτερική τους κατανάλωση, ύστερα από το ιστορικό πολιτικό πλήγμα που δέχθηκε ο νεοσουλτάνος Ερντογάν από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία δεν εξέδωσε (παρά τις αντίθετες κυβερνητικές υποσχέσεις στον Ερντογάν) τους οκτώ ικέτες Τούρκους αξιωματικούς (Γνήσια ελληνική συνέπεια. Το «Κυλώνειον άγος» του Τσίπρα!). Μάλιστα είναι άξιο επισήμανσης πως χάριν της εσωτερικής προπαγάνδας γελοιοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν ακόμη και στρατηγοί, σε ρόλους πασαρέλας.

 

 

 

Δεδομένου πως όπως πλείστοι όσοι ειδικοί αναλυτές έχουν ήδη καταδείξει η Τουρκία δε βρίσκεται σε στρατιωτική και οικονομική και πολιτική κατάσταση ώστε να δημιουργήσει ένοπλη αναμέτρηση στο Αιγαίο αλλά ούτε και να περιπλέξει παραπάνω τις ήδη τεταμένες σχέσεις της με όλους τους αμυντικούς και εμπορικούς εταίρους της, πέραν από την επικίνδυνη τραγελαφική σκοπιμότητα της τελευταίας πρόκλησής της ποιά άλλη σκοπιμότητα μπορεί να υπάρχει; Μήπως αυτή του αντιπερισπασμού, ώστε δι’ «αντιπροσώπων» να ανοίξει σε άλλα σημεία θερμά μέτωπα σε βάρος της Ελλάδας; Επί παραδείγματι με την Αλβανία; Ή με τα Σκόπια; Ακόμη και εντός της ελλαδικής επικράτειας με αφορμή τα περιστατικά των «αλβανικών αητών»; Ή για να προλάβει και αποτρέψει, ίσως, άλλες πολιτικές ενέργειες της Ελλάδας, όπως η ανακήρυξη της ελλαδικής Α.Ο.Ζ.;

Ας σημειωθεί ακόμη πως η πολεμοκαπηλία στην ένταση με την Ελλάδα από την Τουρκία, πολιτικά περιορίζει την «δραστικότητα» του «πυρηνικού» όπλου της, δηλαδή της λαθρομετανάστευσης είτε εκφοβίζοντας τους επίδοξους λαθρομετανάστες (όσοι ενημερωθούν) είτε περιθωριοποιώντας όλους τους πρόθυμους «φιλειρηνιστές» και «αλληλέγγυους» ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ιστορική δικαστική απόφαση μη έκδοσης των «8», η τουρκική πολεμοκαπηλία συντελεί στην περαιτέρω πατριωτική αφύπνιση και συσπείρωση των Ελλήνων πολιτών, φανερώνοντας πως ούτε το οικονομικό είναι το αποκλειστικό στην ζωή μας ούτε η επίλυσή του μπορεί να προκύψει με δουλικές πολιτικές και ραγιάδες ξενολάγνους πολιτικούς.

Εξάλλου, εφόσον στο πατριωτικό μέτωπο εκδηλώνεται η μέγιστη δυνατή κοινωνική συσπείρωση και η διεκδίκηση της δικαιοσύνης παλλαϊκά συνεγείρει, όπως στην ιστορία μας έχει επιβλητικά καταδειχθεί στην Κατοχή ή στο δημοψήφισμα του 2015, τότε και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών, η ανακήρυξη δηλαδή της ελλαδικής Α.Ο.Ζ., μπορεί να είναι η δική μας αναβαθμισμένη απάντηση ΠΟΛΙΤΙΚΑ στην πολεμοκάπηλη Τουρκία. Δίνοντας παραγωγική διέξοδο και στην οικονομική δυσπραγία της χώρας μας (προσθήκη, 31/1/17, Ν.Κ.).

«Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες» έλεγε ο Γέρος του Μοριά.

Νίκος Καραβαζάκης

ΥΓ: Η ελληνική συστράτευση και ομοψυχία που εκδηλώνεται από χθες είναι και, το καλύτερο μνημόσυνο για τους τρείς ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ του 1996: ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

* ΥΓ1: Στο τουρκικό βιντεάκι ,https://youtu.be/qwgX71K1giM, στο 40ο δευτερόλεπτο ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ άνετος -όπως στον καφενέ- πάει να ακουμπήσει στην κουπαστή της ΠΚ και γλιστρά γιατί ακούμπησε σε περιστρεφόμενη διόπτρα. Τέτοια εξοικείωση στα πολεμικά μέσα ο σαπιοκοιλιάς.

   ΥΓ2: Γιατί είχαν μαζί τους τα δυο ταχύπλοα με καταδρομείς; Τι θα έκαναν οι ΚΔ σε περίπτωση εμπλοκής με ελληνικό πολεμικό πλοίο; Προφανώς τίποτε. Τότε τι τους κουβάλησαν μαζί τους; Μήπως ως διασώστες ή ως σωματοφύλακες;(!) Τόσο παλικάρια οι Τούρκοι αρχηγοί ! (ΝΚ)

 

Πηγή