Tα ελληνικά κόμματα μετέφεραν τις κοκκομρομαχίες τους και στο ευρωκοινοβούλιο

Οι θεσμοί και το ΔΝΤ συνεργάζονται κάτω από το τραπέζι εναντίον της Ελλάδας

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι θεσμοί και το ΔΝΤ συνεργάζονται κάτω από το τραπέζι εναντίον της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι κοκορομαχίες των ελληνικών κομμάτων της ελληνικής Βουλής μεταφέρθηκαν σήμερα και σε αυτήν εδώ την αίθουσα.

 

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,

Ακουστήκανε πολλά σε αυτή την αίθουσα. Οι θεσμοί, οι οποίοι μάλλον δεν είναι θεσμοί, εμπαίζουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τους Έλληνες.

Τα συμφέροντα τα οποία αντιπροσωπεύουν οι θεσμοί ανήκουν στο ΔΝΤ. Όπως και πολλά από τα κράτη της Ένωσης, είναι και αυτά μέλη του ΔΝΤ, άρα οι συνεννοήσεις μεταξύ θεσμών και νομισματικού ταμείου γίνονται κάτω από το τραπέζι εναντίον της Ελλάδας.

Εδώ και δυόμιση χρόνια για το πρόβλημα της Ελλάδος ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα βέβαια είδαμε και τις κοκορομαχίες των ελληνικών κομμάτων της Βουλής της ελληνικής να μεταφέρονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα, και προς τιμήν του μόνο ο κύριος Χουντής είπε την αλήθεια, αν και μας χωρίζει μέγα χάσμα ιδεολογίας.

 Ήθελα να πω λοιπόν στους κυρίους αυτούς, θα έπρεπε να κρύβονται και όχι να αναφέρονται εδώ στα θέματα της Ελλάδος που αυτοί κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι που βρίσκεται τώρα.

Ευχαριστώ.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής

 

Ακολουθεί το βίντεο που πλαισιώνει την ομιλία