Να παραιτηθούν οι εξουσιομανείς και ιδιοτελείς πολιτικοί που κυριαρχούν στην Ευρώπη

 

 

Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ερασιτεχνική φάμπρικα.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού της Ένωσης, τονίζοντας ότι σε αυτή κυριαρχεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και επιβάλλονται πολιτικές προς το συμφέρον συγκεκριμένων κρατών, ο οποίος ωθεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει και με πολλές Ελληνικές, να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλα κράτη.

Ακολουθεί η ομιλία:

 

Κύριε πρόεδρε,

Η πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ έχει πετύχει αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, όπως:

Το Brexit.

Την υπόθαλψη των σκανδάλων Volkswagen, Φεροστάλ, Ντόιτσε Τέλεκομ, Siemens και τον “φορολογικό παράδεισο” του Λουξεμβούργου.

Πλημμύρισε την Ευρώπη με λαθρομετανάστες, με σκοπό την εξεύρεση φθηνών εργατικών χεριών, δίχως ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Αυτό δεν είναι Ένωση αλλά ερασιτεχνική φάμπρικα.

Κυριαρχεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και επιβάλλονται πολιτικές προς το συμφέρον συγκεκριμένων κρατών. Ωθεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλα κράτη, όπως συμβαίνει με πολλές Ελληνικές.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αναπτυξιακής στήριξης των επιχειρήσεων, δίχως καταχρηστικούς όρους. Αυτό οδηγεί σε ισορροπία, ευημερία και ειρήνη. Ένα απλό παράδειγμα είναι η εφαρμογή πολιτικής χαμηλής φορολογίας των επιχειρήσεων, με ποσοστά φορολόγησης επί των κερδών και απονομή περιόδου χάριτος σε νέες ή καινοτόμες επιχειρήσεις.

 Όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται από εξουσιομανείς και ιδιοτελείς πολιτικούς. Απλά παραιτηθείτε! Υπάρχουν καλύτεροι, εντιμότεροι και ικανότεροι να αναλάβουν τον ρόλο σας.

 

Ευχαριστώ.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής

 

Ακολουθεί το βίντεο που της ομιλίας