Έκτακτη Σύγκληση της Ιεραρχίας! Στο επίκεντρο (πάλι ) το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.Η Ελλαδική Εκκλησία σηκώνει το “γάντι”  στις προκλήσεις, έμμεσες και άμεσες επιθέσεις  που έχει δεχθεί τελευταία, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  με αποκορύφωμα την καθιέρωση από το Υπουργείο παιδείας της “εβδομάδας διαφορετικότητας” όπου οι μαθητές θα κληθούν να “πληροφορηθούν”(διδαχθούν- ενημερωθούν) για τις διαφορετικές τάσεις στο sex.. η Εκκλησία με την σειρά της  “απαντά” στην κυβέρνηση με έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας την προσεχή εβοδμάδα με κεντρικό και μοναδικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού τις προτάσεις της επί της διασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικων. Κόντρα που ως γνωστόν προκάλεσε την “έξοδο” από την κυβέρνηση του πρώην Υπουργού Νίκου Φίλη… Το μείζον ερώτημα που προκύπει και δείχνει να απασχολεί τους Αρχιερείς στο σύνολο τους είναι ποια στάση θα κρατήσει αυτή την φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τι τεχνάσματα θα σκαρφιστεί αυτή την φορά για να βγάλει από την δύσκολη θέση τον εαυτό του αλλά και την αποτροπή και αποφυγή νέων περιπετειών για την Εκκλησία… Ίδωμεν… 

 

Ετσι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ιεραρχίας 

   

  Συνέρχεται την Τετάρτη 8η και την Πέμπτη 9η Μαρτίου 2017, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

   Το πρωί της Τετάρτης, 8ης Μαρτίου, από ώρας 6:30 έως 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια  Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό. 

   Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Ι­ε­ράς Συνόδου της  Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα απονείμει το Δίπλωμα και τα Διάσημα του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της επικειμένης συμπληρώσεως πεντηκονταετίας αυτού στην Αρχιερωσύνη. Κατόπιν θα αντιφωνήσει ο τιμηθείς, πρώτος τη τάξει εκ των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

   Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα: «Ανασυγκρότησις της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

    Την επομένη, Πέμπτη 9η Μαρτίου, ώρα 9:00, θα  αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν οι Εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με θέμα: «Προτάσεις – Πορίσματα της ορισθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής περί του μαθήματος των Θρησκευτικών» και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με θέμα: «Η πορεία του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών: Αξιολόγησις, Προβλήματα, Προοπτικές». Μετά από κάθε Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

   Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Νωρίτερα στις 6 και 7 Μαρτίου αντίστοιχα θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος.