Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις των 60 χρόνω από τη Συνθήκη της Ρώμης σε όλη την Ελλάδα

 

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα είναι οι εξής:

9 Μαϊου: εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του Λευκώματος για τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και των Πρεσβειών των υπολοίπων 27 Κρατών Μελών.

 

23 Μαρτίου: εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Ιταλικής Πρεσβείας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης στις 25/03/1957.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Μάρτιος-Απρίλιος: Κύκλος 5 σεμιναρίων για νέους Δημοσιογράφους με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Τα σεμινάρια διοργανώνονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

1 Απριλίου  & 16 Ιουνίου: εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την AEGEE Θεσσαλονίκης με θέμα “60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης – Δοκιμάστε την Ε.Ε.”

 

6-7 Μαϊου και 13-14 Μαϊου: Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ταξίδι θησαυρού με θέμα τις Ευρωπαϊκές διαδρομές 60 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης όπου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

9 Μαϊου: σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την Ευρώπη εκ των οποίων ανάγνωση 60 ιστοριών που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση europedirect@thessaloniki.gr

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

4 Μαρτίου: Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο εκδήλωση με θέμα “60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης – ώρα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος θα παίξει ευρωπαϊκές μελωδίες.  

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεύθυνση europedirect@ptapel.gr

Πρόσκληση

Αφίσα

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

18 Μαρτίου 2017: Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων Erasmus+, στο πνεύμα της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και προωθώντας την αρχή του Δομημένου Διαλόγου (Structured Dialogue), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα διοργανώσει Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη».

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες θα συμμετέχουν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (Δήμαρχος) γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (βουλευτές – ευρωβουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

 

info@europedirectkomotini.eu