Θύμα των αγνών του προθέσεων φαίνεται πως έπεσε το θύμα

Ποιοι είναι οι φερομένοι δράστες της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη στον Γέρακα. Να τους βοήθησει ήθελε το θύμα

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Ως ψυχροί δολοφόνοι περιγράφονται οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου μέσα στο μικρό διαμέρισμά του στον Γέρακα.

Οι δράστες φέρονται να ήρθαν στην Αθήνα από τα Χανιά την ημέρα της δολοφονίας, να ήρθαν σε επαφή με το θύμα μέσω τρίτου Πακιστανού που γνώριζε τον Αρχιμανδρίτη και στη συνέχεια να προχώρησαν στο έγκλημα που είχε κίνητρο τη ληστεία.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, οι δράστες έφυγαν αεροπορικώς για την πατρίδα τους. Σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, ενώ ο τρίτος Πακιστανός που γνώριζε το θύμα αναζητείται για να συλληφθεί στην Ελλάδα.

To DNA των δύο υπόπτων βρέθηκε πάνω στο θύμα και σε κάποια κουτάλια, καθώς τους είχε προσφέρει γλυκό. Πέρα από το κινητό και τα χρυσά εγκόλπια φαίνεται ότι αφαίρεσαν από το σπίτι περίπου 4.000 ευρώ.

Ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν εντοπίσει ίχνη δύο δολοφόνων στο μικρό διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων του 47χρονου ο οποίος έδωσε μάχη μαζί τους.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, μία μέρα πριν από το έγκλημα, που απεικονίζει τον Αρχιμανδρίτη να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται σε κοντινό περίπτερο. Από αυτό το υλικό και από άλλα πιο κοντά χρονικά στην άγρια δολοφονία, οι αστυνομικοί αναζητούν κινήσεις υπόπτων, η απεικόνιση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε τους συνανθρώπους του και δεν αποκλείεται να δέχθηκε τους δύο δράστες στο σπίτι του για φιλανθρωπικό σκοπό.