Από τα Νέα της Θράκης

Πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή στο τέμενος Βαγιαζήτ Μεχμέτ Α’ (1413-1421) το οποίο εγκαινιάστηκε στο 1420 στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αστυνομικοί πυροσβεστική ειδοποιήθηκε περίπου στις τα ξημερώματα αλλά σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.

 Το τέμενος πραγματοποιηθούν εργασίες αναστήλωσης.

Δείτε το βίντεο.

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα στο τέμενος Βογιαζήτ στο κέντρο του Διδυμοτείχου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του τεμένους που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και επρόκειτο να ολοκληρωθούν εντός του έτους.
 
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική με μεγάλη δύναμη 54 αντρών που κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημαντικό αυτό μνημείο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.
 
 
Στο Διδυμότειχο η γγ του υπουργείου Πολιτισμού
 
Στο Διδυμότειχο θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, προκειμένου να επιθεωρήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο τέμενος Βαγιαζήτ, στο κέντρο της πόλης, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα.
 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι εργασίες αποκατάστασης στο τέμενος θα ξεκινήσουν άμεσα.