Αρνείται δώσει εξηγήσεις στις Αρχές

Ο… περίεργος Τούρκος που συνελήφθη σε ελληνική βραχονησίδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας μετά τη σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου υπηκόου, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι διώκεται από τις Αρχές της γειτονικής χώρας.

Ο νεαρός άνδρας, που δήλωσε δικηγόρους και παρουσίασε στους λιμενικούς διαβατήριο και επαγγελματική ταυτότητα, έφτασε μόνος του σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη. Από εκεί κάλεσε τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Όπως είπε τον είχε αποβιβάσει εκεί, ένας Τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος και αντίτιμο 2.500 ευρώ, ο οποίος επέστρεψε στα μικρασιατικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές αρχές. Το γεγονός, όμως, ότι βρέθηκε μόνος του στη βραχονησίδα προκάλεσε υποψίες και άμεσα ειδοποιήθηκε η ΕΥΠ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή πληροφορίες, ο 27χρονος αρνείται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τη χώρα του, κάτι που εντείνει τις υποψίες πως είτε σχετίζεται με το «όχι» στο δημοψήφισμα ή ακόμα και με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Πηγή