Για ποιο λόγο το ΝΑΤΟ απαιτεί υψηλές στρατιωτικές δαπάνες από τις χώρες της ΕΕ; Εναντίον ποιου εχθρού προετοιμάζεται; Διαβάστε τα ερωτήματα του Στρατηγού Επιτήδειου προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Κύπρος υφίστανται απειλή από την Τουρκία

 
Παρέμβαση στην κοινή συνεδρία των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Jens Stoltenberg, Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
 
Σε ερώτηση που έκανε ο Στρατηγός Επιτήδειος στον ΓΓ του ΝΑΤΟ σχετικά με το casus belli της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου στην περίπτωση που προχωρήσουν σε έρευνες στις ΑΟΖ τους ο κ. Stoltenberg αρνήθηκε να απαντήσει και αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι σημαντικοί παράγοντες της συμμαχίας. 
 
Ακολουθεί η παρέμβαση:
 
Ευχαριστώ  κύριε Πρόεδρε. Κύριε Γ.Γ. μας αναφαίρετε προηγουμένως ότι το ΝΑΤΟ θέλει μία στρατιωτικά ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την στιγμή, από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μόνο δύο, η Ελλάδα και η Κύπρος, υφίστανται πραγματική απειλή, αυτήν που προέρχεται από την Τουρκία. Γνωρίζετε, πολύ καλά, ότι εχθές ο Πρόεδρος Ερντογάν απείλησε πρώτα την Κύπρο και μετά την Ελλάδα ότι αν επιτρέψουν σε διεθνείς εταιρείες να κάνουν έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των χωρών αυτών θα τους κηρύξει πόλεμο. Τους απείλησε δηλαδή με casus belli και έστειλε και σχετικό έγγραφο στον ΟΗΕ. Συνεπώς, για τις δύο αυτές χώρες είναι λογικό, αναμενόμενο και είναι επιβεβλημένο να έχουν υψηλές στρατιωτικές δαπάνες. Για τις υπόλοιπες όμως χώρες, για ποιο λόγο υφίσταται αυτή η υποχρέωση; Ποιος είναι ο πανίσχυρος εχθρός ο οποίος απειλεί το ΝΑΤΟ και ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί από μία πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν θέλετε να το πάμε και λίγο πιο τεχνοκρατικά, αυτά την στιγμή τα στρατιωτικά επιτελεία του ΝΑΤΟ ποια σχέδια επιχειρήσεων συντάσσουν; Εναντίων τίνος εχθρού; Καθώς επίσης και ποια σχέδια ενδεχομένων επιχειρήσεων, τα contingency plans όπως τα ξέρετε, σχεδιάζονται εναντίων ποιου εχθρού, με ποιες δυνάμεις και κατά πόσο πρέπει να ενισχυθούν πραγματικά οι δυνάμεις αυτές; Ευχαριστώ.