Ερωτήματα προς την ΕΕ κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. Στρατηγός Γ. Επιτήδειος. Τα γραπτά ερωμήματα αφορούν στο νέο κύμα συλλήψεων δημοσίων υπαλλήλων από τον Ερντογάν, τα Μέτρα έγκαιρης ενημέρωσης και προστασίας από φυσικές καταστροφές,  την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας από τρίτες χώρες.

 
Αναλυτικά οι ερωτήσεις έχουν ως εξής: 
 
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με το νέο κύμα συλλήψεων δημοσίων υπαλλήλων από τον Ερντογάν.
 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη 139 εργαζόμενων σε δήμους της Άγκυρας και δύο υπουργεία στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, για το οποίο κατηγορείται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σήμερα εναντίον 60 υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο της Άγκυρας, 19 σε περιφερειακά συμβούλια, 30 εργαζόμενων στο υπουργείο Ανάπτυξης και 30 εργαζόμενων στο υπουργείο Παιδείας, μετέδωσε το CNN Turk.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ανατολή, οι εργαζόμενοι στον δήμο, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, χρησιμοποιούσαν το ByLock μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές έχουν διατάξει τη φυλάκιση 50.000 ανθρώπων, που αναμένουν να δικαστούν, και έχουν αποπέμψει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, από στρατιώτες και αστυνομικούς ως δασκάλους.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
Θεωρεί ότι τα προαναφερθέντα γεγονότα συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και μία δημοκρατία;
Έχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με το πότε ο Τούρκος Πρόεδρος θα σταματήσει τις διώξεις;
Με βάση τα πιο πάνω και δεδομένου ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία αυξάνονται διαρκώς αντί να μειώνονται προτίθεται διακόψει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και την χρηματοδότηση  της;
 

 

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τα μέτρα έγκαιρης ενημέρωσης και προστασίας από φυσικές καταστροφές.
 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Με αφορμή τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στον «Άτλαντα του Ανθρώπινου Πλανήτη 2017», όπως δημοσιεύτηκε από το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (Joint Research Centre– JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση και επικαιροποίηση των σχεδίων και μέτρων προστασίας των αρμόδιων φορέων για την προετοιμασία, πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω φυσικών καταστροφών.
Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού στην Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμό, ενώ περίπου 145.000 κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο πλημμύρας, αριθμός που έχει αυξηθεί κατά 44% κατά την περίοδο 1975-2015. Λόγω της καταστροφής της οικονομίας από τα μέτρα των μνημονίων οι ελληνικές κυβερνήσεις αδυνατούν να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών Την ίδια περίοδο ο αριθμός των κατοίκων σε σεισμογενείς περιοχές αυξήθηκε κατά 93% σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
Προτίθεται να προβεί, από κοινού με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, σε κάποιες ενέργειες ούτως ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών;
Έχουν αναπτυχθεί οι κατάλληλοι μηχανισμοί πρόγνωσης έντονων φυσικών φαινομένων ώστε αυτοί, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους ελληνικούς, να παρέχουν έγκαιρη ενημέρωση στους κατοίκους των περιοχών στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν τα φαινόμενα αυτά;
 

 

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα ελληνική εφημερίδα σχετικά με την παρούσα κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας που επικρατεί στην χώρα μας, η κατάσταση που περιγράφεται είναι τραγική.
Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν κατά επτάμισι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λόγω των όρων των μνημονίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ενώ τρεις χιλιάδες ασθενείς χάνουν την ζωή κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ένας ασθενής πρέπει να περιμένει τέσσερεις μήνες για να λάβει θεραπεία ακτινοβολίας στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και για πολλές άλλες θεραπείες ακόμα και τον διπλάσιο χρόνο.
Τα προβλήματα που περιγράφονται πιο πάνω είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην δημόσια υγεία της Ελλάδας και είναι όλα επακόλουθα των πολιτικών λιτότητος που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
Γιατί ανέχεται αυτή την ανεπίτρεπτη για κράτος-μέλος της ΕΕ κατάσταση;

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ούτως ώστε να ενισχύσει τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα;

 
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας από τρίτες χώρες:
 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας την κοινή επιθυμία τους, για την ενίσχυση του διμερούς πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.
 
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το πλαίσιο ακύρωσης των οικονομικών περιορισμών που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Ρωσία κατά της Τουρκίας, αλλά και ζητήματα του αγωγού φυσικού αερίου Turkstream, όπως και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακούγιου, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
Κρίνει πως η ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας – Ρωσίας στρέφεται κατά των συμφερόντων της ΕΕ;
Επειδή η περιοχή του Ακουγιού, της Τουρκίας, στην οποία θα κατασκευασθεί ο πυρηνικός σταθμός, από την Ρωσία, είναι σεισμογενής προτίθεται να πράξει κάτι ώστε να αποφευχθεί μεγάλης κλίμακος πυρηνική καταστροφική σε περίπτωση ατυχήματος εξ’ αιτίας ενός ισχυρού σεισμού;
Δεδομένου του ελέγχου της αγοράς φυσικού αερίου από τρίτες χώρες, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να ενισχύσει τις αναδυόμενες χώρες – παραγωγούς αερίου, Ελλάδα και Κύπρο;