Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έσκασε σαν βόμβα η είδηση στοχοποίησης του Κατάρ, ως η χώρα που χρηματοδοτεί τον ISIS και την ποικιλόμορφη υποστήριξη που παρέχει στους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” και στο γενικότερο ισλαμικό κίνημα!

Έτσι, συντονισμένα με μια ευρύτερη κλιμάκωση, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλβίδες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το, ότι στηρίζει την τρομοκρατία!

Το Κατάρ είναι…

…μια οικονομία υψηλού εισοδήματος, έχοντας το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον Κόσμο με μέσο όρο κατ΄ άτομο τα 6,5 χιλιάδες περίπου δολάρια το μήνα! Γι΄ αυτό και έχει μεγάλο προσδόκιμο όριο ζωής που αγγίζει τα 80 χρόνια! Συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου, καθώς έχει και μεγάλα αποθέματα πετρελαίου! Παρ΄ ότι είναι μια χώρα με έκταση, μόλις τα 11.627 τ. χλμ. και πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια κατοίκους!

Το Κατάρ έχει κάθε χρόνο πολύ μεγάλη ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητά του έχει εξαπλωθεί σε όλον τον Κόσμο! Γι΄ αυτό άλλωστε, θεωρείται από πολλούς ως η “γη της επαγγελίας” και “σκοτώνονται” όλοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας σ΄ αυτή την πάμπλουτη χώρα!

Αρχιτρομοκράτες είναι …η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ!

Ωστόσο, το Κατάρ δεδηλωμένα δεν ήταν και δεν είναι η μόνη Αραβική χώρα που χρηματοδοτεί και υποστηρίζει παντί τρόπω την τρομοκρατία που εκφράζεται από το Ισλαμικό κράτος!

Πρωτεργάτες της στήριξης της τρομοκρατίας είναι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), που περίμεναν τη χρυσή ευκαιρία για να στοχοποιηθεί το Κατάρ και να φύγει από πάνω από τα ίδια η ρετσινιά της υπόθαλψης και της στήριξης της τρομοκρατίας!

Έτσι, άμεσα πρώτη η Σαουδική Αραβία κατήγγειλε το Κατάρ, με σκοπό να το πλήξει οικονομικά με τη διεθνή απομόνωσή του, προς ίδιον βεβαίως όφελος! Βγάζοντας από το γεωπολιτικό – γεωστρατηγικό παιχνίδι έναν μεγάλο ανταγωνιστή της!
Γι΄ αυτό και η πολύ σκληρή θέση της Σαουδικής Αραβίας μέσα από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA: «Το Κατάρ εναγκαλίζεται πολλές τρομοκρατικές και σεχταριστικές οργανώσεις που έχουν στόχο να διαταράξουν τη σταθερότητα στην περιοχή, περιλαμβανομένων των “Αδελφών Μουσουλμάνων”, του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και της αλ – Κάιντα και προωθεί διαρκώς το μήνυμα και τις μηχανορραφίες αυτών των οργανώσεων μέσω των μέσων ενημέρωσής του»!

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε – σύμφωνα με όσα σας έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου που βασίσθηκαν σε επώνυμες – απόρρητες εκθέσεις υψηλότατων Ελλήνων αξιωματούχων – πως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι εχθροί της Ελλάδος, αφού χρηματοδοτούν τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”!

Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από τη στόχευση του Κατάρ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τακτά χρονικά διαστήματα είχε προτρέψει τον Αραβικό Κόσμο σε αυτήν την στόχευση του Κατάρ!
Αυτήν την στόχευσή του με την διπλωματική απομόνωση του Κατάρ, την επιβεβαίωσε άμεσα με twitter στο οποίο έγραψε, ανάβοντας φωτιές στην ήδη πολύ ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής Χερσονήσου: «Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν το Κατάρ – δείτε»!

Το Κατάρ και η Τουρκία είναι ο στόχος των ΗΠΑ!

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Κατάρ είναι η Τουρκία. Η οποία διατηρεί στρατιωτική βάση στο Κατάρ και οι σχέσεις μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι περισσότερο από αδελφικές με την βασιλικη οικογένεια του Κατάρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόσφατα ο Ερντογάν επισκεπτόμενος το Κατάρ και συνοδευόμενος από κουστωδία Υπουργών του (τουλάχιστον δώδεκα), έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τον Σεΐχη Αλ Θάνι, κλείνοντας τεράστια εμπορική – επιχειρηματική συμφωνία που αγγίζει τα 14 δις δολάρια. Επίσης, οι τουρκικές επενδύσεις στο Κατάρ φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και ανακουφίζουν την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία ειδικότερα μετά το Πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016! Αλλά, ανάλογες είναι και οι επενδύσεις του Κατάρ στην Τουρκία, όπου έχει εξαγοράσει πολλές επιχειρήσεις καθώς και δυο μεγάλες τράπεζες!

Αυτές οι δυο χώρες – χωρίς όπως προείπαμε να είναι οι μόνες – αποδεδειγμένα στηρίζουν την τρομοκρατία! Όσον αφορά την Τουρκία, θυμηθείτε εκτός των άλλων σημαντικών στοιχείων που αποδεικνύουν τη στήριξη της τρομοκρατίας από αυτή τη χώρα, τις καταγγελίες Τούρκου υψηλόβαθμου στελέχους της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, ο οποίος ενέπλεξε τον Ερντογάν και τον γαμπρό του Υπουργό Ενέργειας της κυβέρνησης της γείτονας χώρας, για υπόγειες σχέσεις Τουρκίας – ISIS!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με ένα σμπάρο εξουδετερώνει δυο “τρυγόνια”…

…από τη στιγμή που στο πρόσφατο ταξίδι του Τούρκου Σουλτάνου στην Ουάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ – όπως σας είχα ενημερώσει – ζήτησε επιτακτικά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απόσχει από κάθε δραστηριότητα στη Συρία! Να παύσει πάραυτα να προβαίνει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων! Να θεωρεί δεδομένη τη δημιουργία του Κουρδικού Κράτους! Όπως επίσης, του κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να απέχει από κάθε δραστηριότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα στο “Οικόπεδο 6”, στο οποίο ο Ερντογάν πρόσφατα είχε στείλει μια φρεγάτα! Εμείς, δεν πρέπει να ξεχνάμε αναφορικά με την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την Συρία, πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαδιμίρ Πούτιν!

Η Αραβική κρίση μας δίνει ευκαιρίες!

Όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι, οι παγκόσμιες εξελίξεις είναι ραγδαίες και απ΄ ότι φαίνεται μας ευνοούν! Κατά το παρελθόν ως χώρα μας έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες και είτε από ανικανότητα είτε από καθυστέρηση των αντανακλαστικών μας, τις πετάξαμε στον Καιάδα!

Ας αρπάξουμε τουλάχιστον αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται με την εξόφθαλμη στόχευση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, αλλά και της ευκαιρίας που μας παρέχει η Αίγυπτος ώστε να την εκπροσωπεί η Ελλάς στο Κατάρ σε διπλωματικό επίπεδο, από τη στιγμή που η Αίγυπτος έβαλε τέλος στις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και έδωσε διορία αποχώρησης από την Αίγυπτο του πρεσβευτή του!

Αυτή λοιπόν, η Αραβική κρίση φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα με την Αίγυπτο! Και όχι μόνο! Δημιουργεί ιδιαίτερο “δέσιμο” μεταξύ των χωρών Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ (βλέπε ΑΟΖ)!

Φέρνουν πιο κοντά στην Ελλάδα τις ΗΠΑ, όταν η Αμερική διατηρεί άριστες σχέσεις, τόσο με την Αίγυπτο, όσο και με το Ισραήλ!

Ταυτόχρονα ενισχύεται και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, που έχει εξελιχτεί σε ισχυρή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο!

Ας αδράξουμε λοιπόν, τις ευκαιρίες που μας δίνονται προς όφελος της Πατρίδος μας!!