Γράφει ο καθηγητής Γιάννης Ζουγανέλης

Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ζωή της χώρας να ασχολείται με το γεγονός ότι κάποιος αφελής και διπλοθεσίτης (άλλο σκάνδαλο) Γαβρόγλου δεν πήγε φαντάρος. 

Δεν είναι κάτι σημαντικό όταν υπάρχουν σοβαρότερα θέματα. Δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια να ασχολείσθε με το Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ξέρετε ότι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής και όσοι προηγήθηκαν. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Όλοι έβαλαν ένα λίθο για τη καταστροφή που ζεί ο τόπος.

Δεν πρέπει να ξαναπαίξετε τις κούκλες με αυτούς που παριστάνουν τον πολιτικό ενώ ξέρετε ότι είναι ανίκανοι και ψεύτες. Είναι καιρός να κάνετε ένα σημαντικό βήμα. Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι πολύ λίγοι για την περίπτωση και στην Ελλάδα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι σοβαρό σε πολιτικό. Είναι αμαρτία να αφήνετε να χάνεται ο χρόνος με άσκοπες δοκιμές παλαιών και νέων πολιτικών φρούτων χωρίς αποτέλεσμα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ “ΜΑΛΛΩΝΟΥΝ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΡΑΙΝΑ ΜΕ “ΛΑΘΡΑΙΑ”

Τα αμόρφωτα λαμόγια του ΧΤΕΣ καθημερινά “μαλλώνουν” μεταξύ τους για να στρέφετε τη προσοχή σας αλλού, την ώρα που γίνονται τεράστια σκάνδαλα όπως π.χ. οι “εκκαθαρίσεις” σε εταιρείες με δάνεια πολλών δις ευρώ, των οποίων η ζημία περνάει στα μουλωχτά στις τράπεζες και τελικά στο κράτος (τα έχω “προφητέψει” και αυτά). Πρόσφατο παράδειγμα ο ΔΟΛ. Το ίδιο θα γίνει και με τά άλλα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών. Τό ίδιο γίνεται και με τον ΟΑΣΘ που πάει προς εκκαθάριση.

Στις ΔΕΚΟ και στις επιχειρήσεις που γίνονται “εκκαθαρίσεις” αλλά και στο ΤΑΙΠΕΔ χρειάζονται στα ΔΣ να είναι άτομα απολύτου εμπιστοσύνης, γιατί το σκοτάδι είναι βαθύ. Το ίδιο και στα κοιτάσματα. Εκεί να δείτε…

Αμόρφωτα δεν είναι μόνο τα λαμόγια, αμόρφωτοι είναι και αυτοί που τους βάζουν να “μαλλώνουν”. Αυτό φάνηκε απο το τελευταίο θέμα των εξετάσεων “ισότητα κατά αριστείας”. Οι τράπεζες εν τω μεταξύ στην Κολομβία των ναρκωτικών, ετοιμάζονται να πάρουν δάνεια με covered bonds (καλυμμένα ομόλογα) που θα εκδώσουν πρός το τέλος του 2017. Εγγυήσεις θα είναι όσα ευρωμόλογα των Ταμείων έχουν απομείνει; Να γιατί θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις…

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ.

Αποτέλεσμα της φτώχειας και της πολιτικής ελλείμματος που έχει χαραχθεί, είναι και το κίνημα “δεν κληρονομώ” λόγω ΕΝΦΙΑ. Τα ακίνητα απο τις κληρονομιές θα πλειστηριασθούν αντί πινακίου φακής, θα τα πάρουν οι τράπεζες και μετά αυτές ξέρουν… σαν τα κόκκινα δάνεια…

Το νερό που είναι πηγή ζωής και ενέργειας περνάει επι ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο επίπεδο, στο επίπεδο διαχείρισης και τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ενώ δεν αποκλείεται να δείτε το νερό και στο Χρηματιστήριο (υπάρχει λόγος για αυτό, βλέπετε εδώ).

Το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κάθε μέρα πιάνονται με τη γίδα στη πλάτη. Σε λίγο θα μαλλώνουν ακόμη και με το καθρέφτη, για να κοιτάτε αλλού.

Η αντιπολίτευση είναι και αυτή μια απο τα ίδια, αφού τους παίζει πρίμο-σιγόντο χωρίς να μιλάει ποτέ για σοβαρά θέματα αλλά ξεπερνάει την πολιτική της ανυπαρξία με προσωπικές επιθέσεις και διαπιστώσεις νηπιαγωγείου.

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να υπάρχουν οργανογράμματα. Ο Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός επι ΝΔ απέτυχε να το κάνει. Δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Είναι αμόρφωτοι. Η Τράπεζα Ανάπτυξης θα γίνει ο τάφος όλων τους, γιατί μια παρέα είναι όλοι. 

Το ΧΘΕΣ έχει τελειώσει. Το ξέρουν οι ίδιοι, το ξέρουν και οι έξω. Με ένα “κρά” θα γίνουν καπνός.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Αν θυμάμαι καλά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εκλογές δεν γίνονται. Μια χρεοκοπία μπορεί να θεωρηθεί σαν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που μπορεί να κρατήσει πολύ. Ελπίζω να με αντιληφθείτε άμεσα, γιατί σας παίρνει χρόνια για να πείτε αυτά που λέω. Σε λίγο καιρό πάντως δεν θα κρύβονται, γιατί δεν θα μπορούν να κρυφτούν.

Εγώ πολιτικός δεν είμαι, απο  πολιτική όμως ξέρω πάρα πολλά και πολλά ξέρω. Δεν “προγραμματίζομαι” ούτε “συγχρονίζομαι” και βλέπω και απο τα δύο μάτια. Αυτοί του ΧΘΕΣ “νομίζουν” ότι βλέπουν απο το ένα. Το μυστρί του Καραμανλή όμως είναι και νυστέρι. Το σκούντημα είναι πολύ κοντά. Το περιμένω και εγώ με πολύ περιέργεια, γιατί όλα είναι γκαστρωμένα.