γράφει ο Ανδρέας Λουκάς

Παρακαλώ δώστε προσοχή: Το πιο πάνω είναι φωτοτυπία, η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, επιστολής την οποία απέστειλε ο Αναστασιάδης στον «Αγαπητό του Διονύση», αρχισυντάκτη της ναυαρχίδας του τουρκόφιλου τύπου της Κύπρου και υπέρμαχου της παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία, εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ. 

Προφανώς την δημοσιοποίηση της επιστολής έκανε ο ίδιος ο παραλήπτης της, ο οποίος δεν άντεξε στον πειρασμό να κάνει δημόσια επίδειξη της στενής του σχέσης με τον μεγάλο του είδους τους. Επειδή ο εν λόγω μεγάλος, έστειλε στον «Αγαπητό του Διονύση» ολάκερο φάκελο με πειστήρια περί της αθωότητας του για τα όσα του αποδίδουν για το δήθεν ναυάγιο του Γκραν Μοντάνα, τα οποία ο «Αγαπητός Διονύσης» δεν δημοσιοποίησε, επειδή ήσαν λέει απόρρητα! Και δημοσιοποίησε μόνο την επιστολή με την χειρόγραφη προσφώνηση! Ω, ρε , μεγαλεία!!!

Βέβαια εδώ προκύπτει και κάτι σοβαρό: Γιατί απόρρητα έγραφα του κράτους δόθηκαν στον «Αγαπητό Διονύση»; Είναι ο «Αγαπητός Διονύσης» πρόσωπο το οποίο από τον νόμο έχει το δικαίωμα να κατέχει απόρρητα έγγραφα; Ο κ. Γ. Εισαγγελέας τι λέει;

Αλλά εδώ έχουμε σοβαρότερα πράγματα: Ο ΠΤΔ έστειλε τα εν λόγω έγγραφα στον «Αγαπητό του Διονύση» για να συνηγορήσει μέσω της εφημερίδας του, υπέρ του Αναστασιάδη και να αλλάξει την γνώμη εκείνων των «φίλων» του Αναστασιάδη, οι οποίοι τον κατηγορούν πως ήταν η αιτία που δήθεν ναυάγησαν οι συνομιλίες στην Ελβετία! Μεγάλη η έγνοια του Αναστασιάδη! Προεδρικές έχουμε οσονούπω και δεν πρέπει να χάσει τις ψήφους των φίλων του! Η οποία έγνοια του βεβαίως είναι εμφανώς ανεδαφική. Ποιόν άλλο θα ψηφίσουν οι «φίλοι» του; Μήπως τον Νικόλα Παπαδόπουλο; Αλλά τι λέμε τώρα; Υπάρχει και το alter egoτου Αναστασιάδη, ο Μαλάς, ο υποψήφιος του άλλου σκέλους της συμμορίας, του ΑΚΕΛ! Ο οποίος για να λάβει εκ νέου το χρίσμα της Ιφιγένειας, όμνησε άνευ όρων παράδοση στα συμφέροντα της Τουρκίας με τα οποία είναι συνταυτισμένη η ηγεσία του ΑΚΕΛ!

Αλλά από την άλλη, ο Αναστασιάδης, δεν είναι πλέον ολοφάνερο και στα μειράκια πως την φουστανέλα την ενεδύθη μόνο και μόνο για να ξαναμαντρίσει απλά κάποιους κακοκέφαλους εθνικοφρόνους οι οποίοι έχουν πλέον και άλλες επιλογές; Και οι οποίοι βεβαίως δεν είναι της συνομοταξίας των μπαλονάδων και της σφυρίχτρας; Και έχει και το γούστο του το πράγμα. Νομίζει ο Αναστασιάδης πως αν πάρει οργίλο ύφος και αν τα πει με όσο περισσότερο «πατριωτικό» στόμφο μπορεί θα ξεγελάσει και πάλιν! Δεν αντιλαμβάνεται πως αν στον Κυπριακό Λαό έχει απομείνει ίχνος αυτοσεβασμού, στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα τον στείλει να παίζει με τα εγγόνια του!

Αλλά ο Αναστασιάδης δεν είναι από όλους αυτούς που θα την βρει. Από αλλού θα του έρθει, αργά ή γρήγορα. Επειδή, όντας ο Αναστασιάδης της ίντριγκας, της αρπαχτής και της κατά συρροήν παρανομίας, εθίστηκε στην σκέψη πως «δεν τον πιάνει τίποτα»! Εξ ού  και αδιαφορεί  αν μερικά πράγματα που κάμνει και προωθεί με τους κοινά οραματιζόμενους μαζί του Τούρκους και τους ΑΚΕΛικούς, είναι εγκλήματα πολέμου, χαρακτηρισμένα σαν τέτοια από την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών. Όπως ο εποικισμός, στον οποίο συμμετέχει με την αποδοχή της παραμονής των εποίκων μετά την «λύση» του  και η αρπαγή περιουσιών την οποία διαπράττει χαρίζοντας τις περιουσίες μας στους σφετεριστές Τούρκους και Ευρωπαίους (Εγγλέζους κυρίως!)! Και μπορεί, από τις δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα, να υπήρξαν κάποιοι τζεγκένηδες οι οποίοι ξεπούλησαν την γη της Πατρίδας στον εχθρό, αλλά ανεξάρτητα από τίτλους ιδιοκτησίας, η γη των κατεχομένων είναι έδαφος της Πατρίδας και όποιος το ξεπουλά είναι απλά και χωρίς περιστροφές προδότης. Πώς λοιπόν αντιλαμβάνεται ο Αναστασιάδης και οι ομοϊδεάτες του πως θα γλυτώσουν την τιμωρία για την προδοσία που πάνε να διαπράξουν; Δεν είμαστε όλοι οι Κύπριοι λωτοφάγοι και ξεπουλημένα τομάρια. Κάποιοι δεν θα το δεχτούμε και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ! Και αυτό το ΠΟΤΕ, το μεταφέραμε και στα παιδιά και στα εγγόνια μας, αν ελπίζουν στον δικό μας θάνατο, για να ξεχαστεί το πράγμα!

Και είναι αφελείς αν νομίζουν πως θα ξεπουλήσουν την γη μας στον εχθρό, και πως μετά θα κάνουν ότι μας έκαναν το 1974 και πως πάλιν θα καθίσουμε να τους βλέπουμε να κάνουν ανενόχλητοι τα δικά τους… Να το γνωρίζουν: Έχει και η ανεκτικότητα τα όρια της!