Του Δημάρχου του νησιού Ανδρέα Μπαμπούνη

Η Σίφνος μας για ακόμα μια χρονιά βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις παραλίες των Καμαρών και του Πλατύ Γιαλού, μια διάκριση που αποτελεί ξεχωριστό τουριστικό πλεονέκτημα για το νησί μας, αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. 
 
Οι συγκεκριμένες παραλίες πληρούν τα 32 αυστηρά κριτήρια ποιότητας και παροχών σύμφωνα με τις οδηγίες του FEE (Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας).
 
Η Γαλάζια Σημαία αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι στους συγκεκριμένους παραθαλάσσιους οικισμούς η καλή ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων ελέγχεται τακτικά κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές όπως τουαλέτες, ναυαγοσωστικό υλικό και πρώτες βοήθειες, προσβάσεις και WC για ΑΜΕΑ, κάδοι απορριμμάτων, αποτσίγαρων και ανακυκλώσιμων υλικών, δίγλωσσος ενημερωτικός πίνακας, οριοθέτηση νερών κολύμβησης για τους λουόμενους κα. 
Η φροντίδα και η μέριμνα για τη διατήρηση της Γαλάζιας σημαίας στις δυο παραλίες, «βαρύνουν»:
 
• το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου και τον Πρόεδρο του Γιώργο Τρούλλο για όλη την οργάνωση, τη δημιουργία των υποδομών, τις παροχές και τη διατήρηση τους,
 
• τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) και τη Διευθύντριά του κα Σοφία Κατζηλιέρη, που αναλαμβάνει σε ετήσια βάση την συμπλήρωση και υποβολή των πολυσέλιδων δίγλωσσων αιτήσεων, τη συγκέντρωση των πολυάριθμων απαιτούμενων συμπληρωματικών εγγράφων και φωτογραφιών και τη μέριμνα για την πραγματοποίηση τουλάχιστον πέντε  δραστηριοτήτων κάθε χρόνο που αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα. 
 
• την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον υπάλληλο της Σωκράτη Κάραβο, υπεύθυνο για τη δειγματοληψία και την αποστολή του θαλάσσιου νερού για έλεγχο κάθε 15 ημέρες.
 
Τους ευχαριστούμε θερμά!
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟς ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
 
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος υλοποιώντας τη δέσμευση του, απέδωσε ποσό 20.000.000,00€ σε 82 μικρούς νησιώτικους και ορεινούς δήμους, από τα έσοδα του Τέλους Διαφήμισης Κατηγορίας Δ’ και τα χρηματικά διαθέσιμα του λογαριασμού «Φόρος Ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων» του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Στο Δήμο Σίφνου αναλογεί ποσό 192.800,00€.
 
Το ποσό αυτό είναι μια οικονομική «ανάσα» για το Δήμο μας, μετά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% τα τελευταία 6 χρόνια και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών κυρίως δαπανών.