Γράφει ο Ανδρέας Λουκάς

Ο Φιλελεύθερος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσίευσε δύο έγγραφα τα οποία ανάρτησαν οι Τούρκοι σαν προτάσεις του Αναστασιάδη, με τίτλο «Αποκαλυπτικό: Οι προτάσεις ΠτΔ στο Κραν Μοντάνα». Σαν εισαγωγή η εφημερίδα έβαλε το πιο κάτω σχόλιο:

«Το κρίσιμο διήμερο της 5ης και 6ης Ιουλίου, στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε καταθέσει δύο έγγραφα με προτάσεις που αποσκοπούσαν στο να ξεκλειδώσουν τη διαδικασία και να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό. Τα δύο αυτά έγγραφα που κατατέθηκαν από ελληνοκυπριακής πλευράς και τα οποία κατάφερε να εξασφαλίσει ο «Φ» καταδεικνύουν εμφανώς την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο Νίκος Αναστασιάδης προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των τουρκικών αιτημάτων. Προσπάθεια που στόχευε, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει έκτοτε, στο να καταδείξει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς ώστε να γίνει κατορθωτή η επίτευξη συμφωνίας

Και όντως οι προτάσεις «καταδεικνύουν εμφανώς την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο Νίκος Αναστασιάδης προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των τουρκικών αιτημάτων»!!! Διαβάζοντας δε στην συνέχεια τις προτάσεις, όχι μόνο σε πιάνει σύγκρυο και πανικός, όχι μόνο αγανάκτηση και αηδία, όχι μόνο απελπισία για την επιλογή ηγετών που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μια εύλογη απορία. Αφού το μόνο που δεν υποσχέθηκε στους τούρκους ο Αναστασιάδης ήταν πως οι Έλληνες της Κύπρου την επομένη της υπογραφής θα φεύγαμε ΟΛΟΙ από την Κύπρο, αν μας διέθεταν τα καράβια και τα αεροπλάνα, οι τούρκοι γιατί δεν δέχτηκαν; Αλλά προφανώς, όπως είπε και ο Ντεμιρέλ, μόνοι μας, σαν ώριμο μήλο θα πέσουμε! Γιατί να εκτίθενται εκείνοι; Υπάρχει εξάλλου για κείνους για υπενθύμιση, η κρεμάλα των Μεντερές και Ζορλού…

Αυτά που διαβάσαμε στον Φιλελεύθερο σε συνδυασμό με όσα δημοσίευσε στην τελευταία της έκδοση του Σεπτεμβρίου η Κερυνειώτικη Ηχώ, η μηνιαία εφημερίδα των Κερυνειωτών, σαν δηλώσεις του διαπραγματευτή Α. Μαυρογιάννη σε συνάντηση του με τους πρόσφυγες από τον Καραβά, δείχνουν πλέον ξεκάθαρα, την ατιμία που διαπράχθηκε σε βάρος των προσφύγων όλα τα χρόνια από την εισβολή μέχρι σήμερα, από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις της ΚΔ. Καμία διαπραγμάτευση στην ουσία, δεν έγινε! Καμία απαίτηση δεν προβλήθηκε! Όλα όσα μας είπαν από τότε μέχρι σήμερα είναι ένα πελώριο, αισχρό ψέμα! Εναντίον μας διαπραττόταν μια παραπλάνηση με δήθεν «επιτυχίες» οι οποίες από όλους επιτυγχάνονταν «για πρώτη φορά», με ένα μόνο σκοπό και επιδίωξη: Την διατήρηση του status quo, για να μπορούν να υφαρπάζουν την εξουσία για να ζουν εκείνοι, οι κομματικές ελίτ, βασιλικά και οι πρόσφυγες ας κουρεύονταν! Επιδίωκαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις μας την διατήρηση του status quo!!! Δεν επεδίωξαν ΠΟΤΕ την αλλαγή του! Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ! Δεν είχαν την θέληση, τα προσόντα, το όραμα. Και από την άλλη, για να δικαιολογούν την ατιμία που διέπρατταν προσπαθούσαν να μας φορτώσουν ενοχές, να μας εκφοβίσουν με τα επακόλουθα της δήθεν κακοκεφαλιάς μας, ενώ εκείνοι περιφέρονται σε όλα τα μήκη και πλάτης της υφηλίου είτε διαπραγματευόμενοι δήθεν, είτε πραγματοποιώντας επίσημες επαφές! Δήθεν!!!

Και ιδού τα αποτελέσματα! Και τι δεν ακούσαμε από τους συνεχώς προβαλλόμενους από τα ΜΜΕ πρωτοκλασάτους των συμμοριών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ! Πριν λίγους μόνο μήνες ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (και δεν χρειάζεται να γραφούν εδώ τα ονόματα τους! Είναι κρίμα και ο χώρος να σπαταλιέται με τα ονόματα αυτών των καθαρμάτων!), όμνυαν παντού και πάντοτε πως κατάφεραν να συμφωνήσουν με τον Ακκιντζή, να επιστρέψουμε όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια μας, έστω και υπό τουρκική διοίκηση και να πάρουμε πίσω τις περιουσίες μας! Δεν φαντάζομαι να ξέχασε κιόλας κανένας όλους εκείνους από την αριστεροδεξιά συμμορία να παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις και να μας λένε ακριβώς αυτά! Τι μας λένε λοιπόν όλοι αυτοί σήμερα; Αρλούμπες και επικοινωνιακές εξυπνάδες… Ξέρετε τι ρώτησε μιαν κυρία (φανατική Συναγερμική…) από τον Καραβά ο Μαυρογιάννης, στην συνάντηση που αναφέρω πιο πάνω; Αν έχει αυτή η ίδια η κυρία τα χρήματα να αποζημιώσει τον σφετεριστή  της περιουσίας της για να φύγει από αυτήν!!!

Και για να καταλάβουμε και καλύτερα, η έγνοια του Αναστασιάδη να πείσει εκείνους τους δικούς του, τους «Αγαπητούς του Διονύσηδες», τους παραλήπτες μόλις την περασμένη βδομάδα εκείνων των φακέλων με τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ, με τα οποία δικαιολογιόταν για τα όσα δεν έδωσε για να το λύσει, νόημα είχε να κερδίσει την εύνοια μιας χούφτας εξαγορασμένων παρανοϊκών τουρκολάγνων, ντε και καλά;  Και την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Λαού πού την έχει γραμμένη; Αλλά τι ρωτώ ο ανόητος; Εκεί που δεν πιάνει κανένα μελάνι μας έχει γραμμένους! Αποδειγμένα και με βούλα. Και την βούλα την βάζει και την ξαναβάζει καθημερινά! Με τις πράξεις, τις δηλώσεις και τα έργα του! Και ένα και μόνο ένα ενδιαφέρει και εκείνον και το ΑΚΕΛ και τους Τούρκους και τους Εγγλέζους και τους ΟΗΕδες και τους Αμερικάνους: Να μας τον ξαναφορτώσουν σαν πρόεδρο για να ολοκληρώσει το «έργο» που ανέλαβε: Την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία. Και τα πλοία και τα αεροπλάνα για να μας ξεφορτωθούν, να δείτε που θα τα βρουν στο άψε σβήσε! Όχι δωρητές για αποζημιώσεις! Κορόιδα, έ, κορόιδα!!!