Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια του ΕΚ για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη

 

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την προστασία των δημοσιογράφων και υπεράσπιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Μάλτα: η υπόθεση της Daphne Caruana Galizia.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η τραγική δολοφονία της Daphne Caruana Galizia έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα αιώνων, το οποίο δυστυχώς υπάρχει και σήμερα: την ελευθερία του Τύπου. Ανέκαθεν, οι εκάστοτε εξουσίες προσπαθούσαν να ελέγξουν τους δημοσιογράφους. Συνήθως αυτό το έκαναν δωροδοκώντας τους και, όσους δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς, τους απειλούσαν, ασκούσαν βία επάνω τους και, πολλές φορές, τους δολοφονούσαν.
Στη σημερινή εποχή, η προσπάθεια καταργήσεως της ελευθερίας του Τύπου μετέρχεται και άλλες μεθοδεύσεις, όπως συλλήψεις και καταδίκες δημοσιογράφων και εκδοτών, κλείσιμο εφημερίδων, και απαγόρευση λειτουργίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως κάνει ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Τουρκία.
Ακόμη και στην Ελλάδα, μόνο ορισμένοι γενναίοι δημοσιογράφοι δίνουν βήμα στους βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματός μας, της Χρυσής Αυγής, της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, επειδή φοβούνται ότι θα τους απολύσουν οι εργοδότες τους. Όλα τα κράτη οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δημοσιογράφοι ασκούν λειτούργημα και πρέπει να τους προστατεύσουν, ώστε να εκτελούν απερίσπαστοι το έργο τους κατοχυρώνοντας, έτσι, την ελευθερία του Τύπου, που είναι βασική αρχή της λειτουργίας της δημοκρατίας.
Εύχομαι το αίμα της Daphne να είναι το τελευταίο που χύνεται στον βωμό της ελευθεροτυπίας διεθνώς. Ας είναι αιωνία η μνήμη της.